Mbappé doet oude ploeg pijn en neemt sportieve wraak met PSG

Afgelopen weekend pakte AS Monaco verrassend een punt op bezoek bij Paris Saint-Germain. Woensdagavond namen de Parijzenaars in het Stade Louis ll revanche en wonnen overtuigend met 1-4. Kylian Mbappé deed zijn oude club pijn met twee goals.

Met de vier kanonnen voorin (Mbappé, Mauro Icardi, Neymar en Ángel Di María) weer in de basis werd Monaco vastgezet en naar achteren gedrukt. Na ruim twintig minuten wist PSG het verzet van de thuisploeg te breken: Di María bediende met een passje buitenkant voet Mbappé en zag hoe zijn ploeggenoot de bal goed meenam en binnenschoot.

Kort voor rust kreeg PSG een strafschop, na een overtreding van Kamil Glik op Layvin Kurzawa, en daarmee dé kans om de score te verdubbelen. Neymar deed dat en staat nu op twaalf doelpunten uit dertien wedstrijden in dit seizoen. De Braziliaan (zondag nog twee keer trefzeker tegen Monaco) scoorde alleen niet in de competitieduels met Stade Reims (0-2 nederlaag) en Lille (2-0 overwinning).

Monaco was niet bij machte om zich terug te knokken en PSG-coach Thomas Tuchel besloot in de tweede helft nog wat vers bloed binnen de lijnen te brengen. Een ruim kwartier voor tijd liet hij Marco Verratti en Pablo Sarabia invallen en het duo stond pas 61 seconden in het veld, toen laatstgenoemde op aangeven van Verratti de 0-3 maakte. De goal werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR zag dat daar geen sprake van was.

Namens Monaco deed Tiemoué Bakayoko met een rake kopbal nog wat terug, maar het laatste woord was aan Mbappé. Na slordig balverlies van de thuisploeg kwam PSG er razendsnel uit en bediende Neymar Mbappé. Hij schoof de bal in de verre hoek, voor zijn tweede goal van de avond en zijn dertiende van het seizoen. Na de eenvoudige overwinning komt PSG na twintig speelronden op 49 punten terecht. Dat zijn er acht meer dan Olympique Marseille, de nummer twee van de ranglijst. Monaco staat met 29 punten negende in de Ligue 1.