Solskjaer kent het geheim van penaltyspecialist Fernandes

Foto: Solskjaer kent het geheim van penaltyspecialist Fernandes

In de winterstop transfereerde Bruno Fernandes van Sporting Portugal naar Manchester United en bij de Red Devils is de middenvelder uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers. Vooral vanaf elf meter is de Portugees dodelijk.

Dat bevestigde hij gisteren nog maar eens in de Europa League tegen FC Kopenhagen. United kreeg in de extra tijd een strafschop en Fernandes faalde niet, waardoor zijn team nog kans maakt op de eindzege. Oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer weet waarom de specialist nooit mist: “Hij weet dat keepers op hem wachten voordat ze een hoek kiezen. Maar hij oefent op het schieten in beide hoeken, dus hij heeft het goed voor elkaar. Hij is in ieder geval beter in het nemen van penalty’s dan ik was!”

Het liep zeker niet geweldig bij de Engelsen: “Ik ben heel blij dat we door zijn. We verdienden de overwinning. Het had een van die avonden kunnen worden die in een penaltyserie eindigt. Ze maakten het ons heel moeilijk. We speelden tegen een goede en georganiseerde ploeg. Ze hadden een plan en we wisten dat het moeilijk zou worden om er doorheen te komen.”

In de halve finale neemt United het op tegen Wolverhampton Wanderers of Sevilla: “Ik ben heel blij dat we in de halve finale staan, dat is ons dit seizoen in elke competitie waaraan we meededen gelukt. Nu is het hopelijk het moment om de volgende stap te zetten en door te gaan naar de finale, om die dan hopelijk te winnen.”

Fernandes een echte specialist?

  • Dat kun je nu wel stellen, ja
  • Nee, vind ik niet
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie