Europa League: Inter en Man United scharen zich bij laatste acht

Internazionale en Manchester United hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van Europa League. De Italianen rekenden af met Getafe, terwijl de Engelse grootmacht in de heenwedstrijd tegen LASK Linz al het verschil had gemaakt.

Internazionale – Getafe

Deze achtste finale werd over één wedstrijd gespeeld in Gelsenkirchen, waarbij Stefan de Vrij is de basis van Inter stond. De Spanjaarden begonnen aardig en kregen een paar kansen, maar bleken niet effectief. De ploeg uit Milaan hoopte via de individuele klasse toe te slaan en dat lukte na een ruim half uur. Romelu Lukaku werd via een lange bal van achteruit weggestuurd, zette goed zijn lichaam erin tegen een Getafe-verdediger en haalde de trekker over: 1-0.

In het tweede bedrijf kreeg de beul van Ajax eerder dit toernooi dé kans om toe te slaan. Na het ingrijpen van de VAR kreeg Jorge Molina de kans vanaf elf meter om te scoren. Hij schoof de bal echter naast het doel. Inter profiteerde via invaller Christian Eriksen, die koud een minuut in het veld stond. Na slecht uitverdedigen van de LaLiga-club kwam de bal plots voor de Deen die simpel kon binnen tikken. Het bleef bij 2-0, waardoor de Nerrazzuri zich bij de laatste acht scharen.

Scoreverloop: 1-0 (33′) Romelu Lukaku, 2-0 (83′) Christian Eriksen

Manchester United – LASK Linz

De heenwedstrijd tussen Manchester United en LASK Linz werd wél gespeeld voor de coronabreak. Door de 5-0 uitzege van de Engelsen was er van spanning weinig sprake meer. Ole Gunnar Solksjaer gebruikte kwam dan ook met een B-team op de proppen, waar een plek was ingeruimd voor Timothy Fosu-Mensah. De bezoekers startten sterk, waarbij Andrés Andrade van dichtbij de lat raakte. Vervolgens kregen beide teams een aantal mogelijkheden, maar stond het vizier niet op scherp.

Tien minuten na rust kwamen de Oostenrijkers alsnog op voorsprong. Vanuit een corner kreeg verdediger Philipp Wiesinger de kans en vond met een schot van buiten het strafschopgebied de recherbovenhoek. Langs kon LASK niet van de voorsprong genieten. Twee minuten later stond de gelijkmaker al op het scoreboard: Jesse Lingard schoot raak. Vervolgens kreeg ook Tahith Chong nog speeltijd, de Nederlandse vleugelaanvaller die de laatste dagen gelinkt wordt aan een transfer naar Werder Bremen. In de slotminuten deed invaller Martial nog een duit in het zakje door de winnende treffer te maken. Op aangeven van Juan Mata wist de Franse aanvaller het net te vinden.

Scoreverloop: 0-1 (55′) Philipp Wiesinger, 0-2 (57′) Jesse Lingard, 1-2 (88′) Anthony Martial

Zijn Inter en Man United de grootste kanshebbers voor de titel?