Nathan Aké levert Feyenoord enorm bedrag op

Foto: Nathan Aké levert Feyenoord enorm bedrag op

De miljoenentransfer van Nathan Aké van AFC Bournemouth naar Manchester City wordt hoogstwaarschijnlijk snel bekrachtigd. De verdediger speelde geen minuut voor het eerste team van Feyenoord, maar toch delen de Rotterdammers mee in de weelde.

De Telegraaf bericht op maandagochtend: “Zodra de transfer van Nathan Aké van het gedegradeerde Bournemouth naar Manchester City volledig is afgerond, strijkt Feyenoord bijna een half miljoen euro op. Daarmee komt het totaalbedrag dat de Rotterdammers hebben geïncasseerd sinds het vertrek van de jeugdspeler, die als 16-jarige door Chelsea naar Engeland werd gelokt, op 3,5 miljoen euro.”

Dat betekent niet dat men in De Kuip de polonaise heeft ingezet: “Feyenoord zou nog altijd liever hebben gehad dat de nu 25-jarige Aké destijds voor een route zou hebben gekozen, waarbij hij net als veel andere spelers eerst in de hoofdmacht terecht was gekomen en daarna pas was getransfereerd. Net als Stefan de Vrij, Rick Karsdorp, Tonny Vilhena en andere jeugdspelers zou hij dan waarschijnlijk ook het Nederlands elftal hebben gehaald. Maar net als die spelers waarschijnlijk ook een aanzienlijk hogere transfersom hebben opgeleverd.”

Maar iets is nog altijd beter dan niets… “Met 3,5 miljoen euro is er, gelet op de extreem jonge leeftijd waarop hij vertrok, nog een redelijke compensatie gekomen. Feyenoord profiteert van het feit dat er juist dit jaar een nieuwe regeling van kracht is, waarbij zogeheten ‘binnenlandse transfers’ voor het eerst nog de oude club laten meedelen door middel van een opleidingsvergoeding. Daar was eerder alleen sprake van bij een transfer van de speler als hij naar een club in een ander land verhuisde.”

3,5 miljoen voor een speler die nooit in het eerste heeft gespeeld…

  • Flink bedrag
  • Valt tegen
1231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie