Misser met Liverpool hielp Feyenoord in kampioenstrijd”: “Veel geleerd die tijd”

Foto: Misser met Liverpool hielp Feyenoord in kampioenstrijd”: “Veel geleerd die tijd”

Als betrouwbare sluitpost had Brad Jones in 2017 een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Feyenoord. De Australiër weet zich vooral de laatste week goed te herinneren: de pijnlijke uitglijder tegen Excelsior, gevolgd door de revanche versus Heracles Almelo.

“Het was ongelooflijk wat er toen in het stadion gebeurde, ik krijg nog kippenvel als ik daaraan terugdenk”, blikt Jones terug op de website van Feyenoord. Dirk Kuyt was de grote man met drie goals in de kampioenswedstrijd, het zou zijn laatste kunststukje zijn als profvoetballer. “Na de kampioenswedstrijd zei ik ook tegen Dirk dat als hij op dat moment zou stoppen met voetbal, het eigenlijk een soort film-einde zou zijn, bijna te mooi om te geloven.”

Een week liep de stadionclub nog een enorme zeperd op door een 3-0 nederlaag bij Excelsior. Mede dankzij Kuyt en Jones herpakte de Feyenoord-selectie zich. “Ik denk dat het belangrijk was dat de jongere jongens aan iemand als Dirk Kuyt zagen dat hij gewoon z’n ding bleef doen ongeacht dat de kampioenswedstrijd voor de deur stond. Daarmee gaf hij een belangrijk signaal af”, herinnert Jones. “Dirk is a machine, die verzaakt nooit.”

Jones maakte ook mee dat het in de eindfase nog mis ging. In 2014 maakte hij als reservekeeper mee hoe Liverpool een zeker lijkende Premier League-titel alsnog verspilde. “Ik heb veel geleerd van die tijd, met name dat je als voetballer qua mentaliteit altijd in balans moet zijn, niet té gespannen moet raken. Dat was destijds het probleem bij Liverpool, de emoties gingen een te grote rol spelen.” Die misère bleef de Rotterdammers bespaart. “Ondanks de nederlaag tegen Excelsior was er eigenlijk geen enkele twijfel bij mij of we de wedstrijd tegen Heracles zouden winnen.”

Hoe groot was Jones’ aandeel in het kampioenschap?

  • Enorm
  • Redelijk
  • Vrij klein
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie