‘Hakim Ziyech moet vrezen voor unieke Ajax-maatregel’

Foto: ‘Hakim Ziyech moet vrezen voor unieke Ajax-maatregel’

De overgang van Ajax-sterspeler Hakim Ziyech naar Chelsea is vooralsnog een van de grootste zomertransfers die al een feit is. De coronacrisis dreigt echter een bijzonder scenario in te luiden.

Er is een reële kans dat het seizoen op 30 juni nog niet is afgelopen en men er tóch voor kiest om in juli door te spelen. “Ik vind dat je een seizoen dat al tachtig procent onderweg is niet kunt schrappen, maar er moeten akkoorden gesloten worden om een langer seizoen mogelijk te maken”, stelt zaakwaarnemer Martin Reilly tegenover de Daily Record.

Dat zou kunnen betekenen dat er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden, zoals in het geval van Ziyech. “Als dit seizoen verlengd wordt tot de herfst, kun je je voorstellen dat Ajax niet wil dat hij in de zomer al gaat omdat ze met hem de titel willen winnen. En tegelijkertijd, als Chelsea hem op 1 juli binnenhaalt, kunnen ze hem inzetten in wedstrijden die hij normaal anders nooit had mogen spelen.”

Reilly voorziet meer problemen. “Clubs hebben mogelijk spelers per 1 juli vastgelegd uit dezelfde competitie. Voor welke club gaan zij spelen als de competitie in augustus hervat wordt? Spelers met aflopende contracten moeten afwachten. De regel is dat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wil op 30 juni. Maar als het besluit is dat het seizoen later afgemaakt wordt, moeten die spelers dan blijven?”

Is dat een realistisch scenario?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
2844+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie