TRANSFERUURTJE: Vertonghen transfervrij, PSV aast op supertalent

Foto: TRANSFERUURTJE: Vertonghen transfervrij, PSV aast op supertalent

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Ryan Gravenberch is behoorlijk populair. De zeventienjarige middenvelder heeft bij Ajax een contract dat medio 2021 afloopt en dat maakt hem populair. Gisteren schreven we al dat AS Roma concreet geïnteresseerd is in een samenwerking en nu weten de Italiaanse media te vertellen dat er nóg twee clubs zijn die naar de handtekening van het talent hengelen. De transferwaarde van Gravenberch wordt geschat op 10 miljoen euro, maar de belangstellenden vinden het klaarblijkelijk geen probleem om een dergelijke geldsom voor hem op tafel te leggen.

PSV heeft met Roger Schmidt al zijn nieuwe oefenmeester voor het nieuwe seizoen binnen en de Duitser houdt nu al een vinger aan de pols in Eindhoven wat betreft mogelijke transferuitgaven. De Eindhovenaren zouden hun oog hebben laten vallen op een supertalent. Volgens de krant BILD hengelt de Eredivisie-topclub namelijk nadrukkelijk naar de diensten van Kaio Jorge van het Braziliaanse Santos. Het betreft een achttienjarige spits die een grote toekomst wordt toegeschreven, maar daar is de vraagprijs ook naar. PSV zou namelijk liefst 20 miljoen euro moeten betalen om hem los te weken… en dat zou een clubrecord zijn.

Volgens Football Insider gaat Jan Vertonghen aan het einde van het seizoen Tottenham Hotspur verlaten. De Belg zijn contract loopt van de zomer af en The Spurs zijn niet van plan om deze verbintenis te verlengen. Mocht Ajax nog interesse hebben, dan kunnen ze de verdediger transfervrij binnenhalen aankomende zomer.

Eerder dit seizoen werd oefenmeester Erik ten Hag van Ajax vooral in verband gebracht met een overstap naar Bayern München. Dat lijkt niet meer geïnteresseerd te zijn, maar de coach heeft nog een ander ijzer in het vuur: Borussia Dortmund. Volgens de krant BILD hengelt de Bundesliga-topclub namelijk nadrukkelijk naar de diensten van de trainer.

[b]Buitenland:[/b]

Gareth Bale werd in de afgelopen zomer in verband gebracht met een transfer naar de Chinese Super League, maar op het allerlaatste moment stak Real Madrid hier een stokje voor. Nu is De Koninklijke wel klaar om de vleugelspits te laten vertrekken. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “Real Madrid wil komende zomer af van Gareth Bale, schrijft Marca. Volgens de Madrileense sportkrant is het zelfs niet uitgesloten dat de dertigjarige Welshman transfervrij mag vertrekken. Met zijn jaarsalaris van 17 miljoen euro is Bale meer en meer een blok aan het been van De Koninklijke aan het worden, omdat hij daar nauwelijks sportieve prestaties tegenover stelt.”

Het begint er steeds meer op te lijken dat Leroy Sané komende zomer alsnog naar Bayern München trekt. De Duitse vleugelaanvaller van Manchester City is hersteld van zijn zware blessure en komt meteen in actie. Voetbal International schrijft: “Volgens Sport Bild heeft Bayern München onlangs gesproken met de zaakwaarnemers van Leroy Sané. LIAN Sports, het bureau waarnaar de Duitse vleugelspits van Manchester City recent overstapte, zat woensdag om tafel met technisch directeur Hasan Salihamidzic.”

Moet Ajax Vertonghen halen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
369+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:13
0+
Bosz hoopt op Dest-wending en versterking
12:50
38+
Bosz reageert op uitspraken Lang: “Begrijp het best, maar…”
12:34
43+
De Telegraaf: Geelen algemeen directeur ad-interim Ajax
12:17
30+
‘Talpa-dreun voor Hélène Hendriks’
12:00
104+
PSV-feest verbloemt onvrede bij Noa Lang
11:45
19+
Perez en Van Hooijdonk in conclaaf over ‘getalenteerde’ Oranje-international
11:30
129+
Sensationele transfer voor Mauro Júnior?
11:15
49+
FC Utrecht slaat ‘slimme’ transferslag
10:58
194+
PSV-fans woedend over nieuw uitshirt: “Spuuglelijk”
10:46
184+
Lozano doet boekje open over ‘PSV-vertrek’
10:35
902+
‘Verrassende transferklapper voor Ajax’
10:16
201+
‘PSG hakt knoopt door over Xavi Simons’
10:00
1697+
Promotiekraker Groningen-Roda draait uit op ‘vriendenmoord’
09:58
87+
Frimpong deelt sneer uit aan Roma: “Waren veel aan het praten”
09:43
261+
Woerts voorspelt ‘transferdrama’ voor voetbalwereld
09:30
210+
‘Derksen-bom onder Vandaag Inside’
09:14
209+
Derksen laakt Ajax-kandidaat: “Te gek voor woorden”
08:58
161+
‘Onzichtbare’ Oranje-international imponeert: “Wordt moeilijk voor Koeman”
08:43
990+
‘Megatransfer PSV op komst’
08:25
19+
‘Oud-Ajacied betrokken bij heftig auto-ongeluk’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie