Ajax te sterk voor Vitesse bij rentree Blind en Ziyech

Foto: Ajax te sterk voor Vitesse bij rentree Blind en Ziyech

Ajax heeft de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In de uitwedstrijd tegen Vitesse speelden de Amsterdammers niet groots, maar wonnen ze wel vrij eenvoudig met 0-3. De rentree van Daley Blind en Hakim Ziyech zorgde ervoor dat de avond extra geslaagd was voor de bekerhouder.

Het duel met Vitesse stond voor Ajax mede in het teken van de terugkeer van Blind en Ziyech. Blind was dit jaar nog niet in actie gekomen wegens een ontstoken hartspier, Ziyech raakte vorige maand geblesseerd tegen Sparta Rotterdam. Het duo begon op de bank, bij Ajax begonnen Lisandro Martínez en Edson Álvarez centraal achterin, Dusan Tadic en Ryan Babel stonden op de flanken om spits Lassina Traoré heen. Bij Vitesse was de grootste verrassing het ontbreken van Riechedly Bazoer, die tegen zijn voormalig werkgever op de bank begon.

De was maar net begonnen of de eerste kansen konden al genoteerd worden. Traoré schoot al na twintig seconden op de vuisten van doelman Remko Pasveer, aan de andere kant greep Nicolás Tagliafico een halve minuut later in toen Tim Matavz richting Andre Onana dribbelde.

Het was een begin van een wedstrijd waarin het spel op en neer golfde, toch werd er maar één keer gescoord in de eerste helft. Traoré zette sterk door en bediende Babel, die bij de tweede paal binnen werkte. In de tweede helft ging er bij beide teams behoorlijk veel mis en werd er veel balverlies geleden. Zodoende ontstond er een rommelige wedstrijd, waarin Ajax lang de marge van één behield.

Op het moment dat Blind klaar stond voor zijn rentree binnen de lijnen, kwam Ajax op een 0-2 voorsprong. Tagliafico zette een kwartier voor tijd hard en laag voor, Ryan Gravenberch maakte al vallend de goal. Vervolgens werd de middenvelder afgelost door Blind, die zodoende voor het eerst sinds 10 december 2019 speelminuten maakte in het shirt van Ajax. Kort na de invalbeurt van Blind meldde ook Ziyech zich langs de zijlijn, hij loste doelpuntenmaker Traoré af.

Met de routiniers in het veld kwam de voorsprong van Ajax niet meer in gevaar. Sterker nog: aanvoerder Dusan Tadic maakte zes minuten voor tijd vanaf de stip de 0-3. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf op aanraden van de VAR een penalty, nadat Armando Obispo de bal tegen de hand had gekregen. Obispo kreeg geen geel voor die actie, maar Matavz wel vanwege zijn reactie richting Nijhuis. De arbiter gaf hem zijn tweede geel en dus rood, waardoor Vitesse met tien man niet tot een slotoffensief kwam.

Ajax weet donderdag al wie het treft in de halve finale van het bekertoernooi, de winnaar van het duel Go Ahead Eagles – FC Utrecht komt uit tegen de huidige bekerhouder.

Is Ajax de grote favoriet voor de beker?

  • Ja, door vanavond wel
  • Nee, competitie en Europa is belangrijker
260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie