Alkmaarse uitblinker bij NAC: “We geloofden er vanaf het begin in”

Foto: Alkmaarse uitblinker bij NAC: “We geloofden er vanaf het begin in”

NAC Breda beleefde een geweldige avond in Alkmaar en haalde ten koste van AZ verrassend de halve finale van de beker. Robin Schouten was de gevierde man bij de Bredanaars met een goal en een assist.

De 21-jarige vleugelverdediger is geboren in Alkmaar en speelde jarenlang in de jeugdopleiding van AZ. Dat hij uitgerekend tegen zijn oude club zo goed presteerde was geweldig voor Scouten. “Dit voelt heel lekker, ik kan het niet anders benoemen”, glunderde Schouten na afloop voor de camera van FOX Sports.

Schouten heeft een verklaring voor de stunt. “Je hebt altijd een kans, de verschillen tussen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn niet altijd heel groot. Natuurlijk zit er tussen AZ en NAC een groot verschil, maar we hebben er vanaf het begin van de wedstrijd in geloofd. In de KKD is het soms een beetje vechtvoetbal, tegen een Eredivisie-club krijg je wat meer ruimte om te voetballen. Maar hoe dit precies komt weet ik ook niet.” 

Het (beker)seizoen van NAC is opmerkelijk te noemen, de club schakelde met FC Emmen, PSV en AZ al drie Eredivisie-teams uit. Ook in de volgende ronde treffen de Brabanders een club van het hoogste niveau, de winnaar van de wedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord. Schouten ziet weer kans op een stunt. “In de competitie hebben we een dip, maar we zijn echt het voorbeeld van cupfighters.”

NAC Breda haalt de finale!

  • Zeker!
  • Nee, daar geloof ik niet in
103+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie