Groot Ajax-mysterie: ‘Het is nét winterstop geweest’

Foto: Groot Ajax-mysterie: ‘Het is nét winterstop geweest’

Ajax krijgt dit seizoen wel heel erg vaak bezoek van het zogenaamde blessurespook. Joël Veltman, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Ryan Babel, Zakaria Labyad en Daley Blind; ze maken op dit moment onderdeel uit van een goedgevulde ziekenboeg.

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen komt aan het woord in het Algemeen Dagblad: “Bij al die verschillende spierblessures is de aanleiding vaak anders, maar de onderliggende oorzaak vaak gelijk: opstapeling van vermoeidheid of opstapeling van spierschade. Als ik Erik ten Hag was, zouden spierblessures met slechts één wedstrijd per week mij zorgen baren. Je zou dit eerder verwachten in een drukke periode met midweekse Europese wedstrijden en vliegreizen.”

Hij gaat verder: “Hopelijk doen ze het niet af als pech, maar doen ze kritisch intern onderzoek zodat het niet nog een keer gebeurt. Als ze slechts kijken naar de aanleidingen, de situaties waarin de blessure ontstond, dan zien ze alleen maar variatie en geen patronen. Als ze kijken naar de periode vóór de blessuresituaties, komen de patronen vanzelf naar boven. Zolang je maar bereid bent om heel kritisch te zijn richting jezelf en elkaar. Ik schat Erik ten Hag in als iemand die antwoorden wil hebben.”

Ten Hag wijst met een beschuldigend vingertje naar de speelkalender: “In zijn algemeenheid heeft Ten Hag gelijk over de speelkalender. Maar vlak na de winterstop zou dit probleem het kleinst moeten zijn, omdat spelers zojuist een rustperiode hebben gehad. Ik weet niet precies wat Ajax gedaan heeft in de afgelopen periode. Maar in zijn algemeenheid geldt: gas geven is prima als je één wedstrijd per week speelt, maar dat gas moet wel geleidelijk worden opgevoerd en niet te snel open worden gezet.”

Gaat er iets fout bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie