Sarri haalt uit naar De Ligt en andere Juventus-verdedigers

Foto: Sarri haalt uit naar De Ligt en andere Juventus-verdedigers

Juventus won gisteren met 2-1 van Parma, maar had het behoorlijk lastig met de Serie A-laagvlieger. Het was dat Cristiano Ronaldo het op zijn heupen had en twee keer scoorde, anders was puntenverlies best mogelijk geweest.

Matthijs de Ligt deed vanaf minuut één mee bij De Oude Dame, maar oefenmeester Maurizio Sarri toont zich kritisch over zijn defensie. In de Italiaanse media zegt hij: “We moeten een wedstrijd beter leren lezen, zeker in de slotfase. Ik ergerde me eraan dat we de bal achterin bleven rondspelen. Ik heb liever dat we een doelpunt incasseren uit de counter dan dat we een kwartier lang onder druk staan. We moeten altijd op zoek zijn naar een beslissende goal en niet zo ver inzakken.”

Andreas Cornelius maakte de 1-1 met een kopbal uit een corner: “We hadden ons juist verbeterd op het verdedigen van stilstaande situaties, maar vanavond ging het toch weer mis tegen een specialist op dit gebied. We moeten op die momenten gewoon alerter zijn en de bal al onderscheppen voordat die bij een speler van de tegenstander terecht kan komen.”

Ronaldo stond echter op en zorgde hoogstpersoonlijk voor de drie punten: “We hebben een speler van wereldklasse, die zo nu en dan ook wat problemen veroorzaakt. Dat moeten we maar accepteren, want hij lost ook honderd problemen voor ons op. Wij bouwen ons team rondom zijn kwaliteiten.”

Heeft Sarri gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie