LEESTIP: De tumultueuze transfermaand van Ajax

Foto: LEESTIP: De tumultueuze transfermaand van Ajax

2020 is natuurlijk begonnen en dat betekent dat we ons midden in de transferperiode van de winter bevinden. Vooral voor Ajax is het een bewogen periode waarin veel balletjes gelijktijdig hoog worden gehouden. Er gaan nogal wat geruchten rond over spelers die de club in Amsterdam gaan verlaten of juist aangetrokken worden. Wij zetten de tussenstand even voor je op een rijtje.

De aanwinst van de winter voor Ajax: Ryan Babel



Laten we maar beginnen bij de transfer die daadwerkelijk door is gegaan. Ryan Babel komt voor de rest van het seizoen spelen voor de Amsterdammers. Nadat er een aantal weken geruchten waren over de voormalige Liverpool-speler, werd afgelopen week bekendgemaakt dat de transfer daadwerkelijk door zou gaan.



Babel, die al eerder in dienst was bij Ajax, wordt voor tot en met het einde van het seizoen gehuurd door de Amsterdamse voetbalclub. Hij komt over van het Turkse Galatasaray en laat in een interview met Voetbal International weten dat het zeker als een thuiskomt aanvoelt. “Het totaalpakket was voor mij persoonlijk top,” aldus Babel. 




Gerucht: Matthijs de Ligt terug naar Amsterdam

Van de zekere gronden stappen we over naar de oceaan vol geruchten, te beginnen met een gerucht rondom Matthijs de Ligt. De oud-Ajacied werd afgelopen zomer aan Juventus verkocht, maar draait nog niet optimaal in Turijn. Hij start geregeld op de bank en met moordende concurrentie is de kans aanwezig dat dit nog wel vaker zal gebeuren.



Er gaat dan ook het gerucht dat De Ligt op huurbasis voor een half jaar terugkeert naar Amsterdam. Het Portugese A Bola stelde dit eerder deze week. Inmiddels heeft Juventus weer een wedstrijd gespeeld, waarna de situatie er nu heel anders uitziet. De concurrent van De Ligt, Merih Demiral, raakte in de wedstrijd met AS Roma namelijk al na 19 minuten geblesseerd en moest gewisseld worden. De Turk moet het Europees kampioenschap van 2020 vermoedelijk aan zich voorbij laten gaan.



De vraag is nog maar of De Ligt een positie in het basiselftal weet terug te veroveren. Als we A Bola mogen geloven houdt Ajax de situatie in ieder geval in de gaten. Hoe dat verder afloopt is nog maar de vraag.




Geen terugkeer van Jan Vertonghen



Het nieuwe jaar trapte af met een grote naam die mogelijk weer naar Amsterdam zou verkassen. Jan Vertonghen zou mogelijk de overstap van Tottenham Hotspur terug maken naar Ajax. De Belg zou wel oren hebben naar een terugkeer in de Nederlandse hoofdstad, maar het feest ging niet door.



De verdediger zou te duur zijn voor de Amsterdammers, zowel in prijs als salaris. De interesse v
an Ajax heeft te maken met de situatie rondom centrale verdediger Daley Blind. De huidige Eredivisie-koploper is op zoek naar een mogelijke vervanger gezien de situatie rondom Blind nog niet is opgelost.


Van de Beek en Ziyech blijven in Amsterdam



Al tijden gaan er geruchten in de ronde over Donny van de Beek en zijn transferavontuur. Sommigen durven er al vergif op in te nemen dat hij deze zomer naar Real Madrid vertrekt, maar ook tijdens deze transferperiode is zijn naam veel ter sprake gekomen. Zo zou Manchester United interesse hebben in de middenvelder.



De kwakkelende club zou recentelijk haar interesse hebben geuit bij de Amsterdammers. Die aandacht is mooi natuurlijk, maar uiteindelijk blijft de club uit Manchester wel met lege handen staan. Het ziet er naar uit dat de Van de Beek zijn seizoen gewoon afmaakt bij Ajax.



Een andere naam waarvoor Manchester United ook bij Ajax aanklopte, is Hakim Ziyech. De aanvaller heeft zichzelf meerdere malen op internationaal vlak van zijn beste kant laten zien en dat is niet onopgemerkt gebleven in Manchester. Sterker nog, het scorend vermogen van Ziyech zou reden zijn om hem naar Engeland te halen.



De club van Ole Gunnar Solskjaer is druk op zoek naar versterking na een tot nu toe teleurstellend seizoen. Met de combinatie Van de Beek en Ziyech zou Manchester zichzelf een stukje sterker willen maken. Als het aan oefenmeester Ten Hag ligt gaan beide transfers echter niet gebeuren. Hij is er zeker van dat beide spelers het seizoen afmaken in Amsterdam. 

Verwacht jij dat er nog wat gaat gebeuren?

  • Ik wel
  • Ik niet
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie