‘Ik dacht: wat heeft die De Ligt zware benen’

Foto: ‘Ik dacht: wat heeft die De Ligt zware benen’

Er staat duidelijk geen maat op Matthijs de Ligt. De centrumverdediger is pas negentien jaar oud, maar lijkt nu al mee te kunnen in de Europese top. Oud-international Arie Haan van het Nederlands elftal is in ieder geval onder de indruk.

Hij zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad: “Het is ongelooflijk, hè? Toen hij twee jaar geleden doorkwam, dacht ik nog: wat heeft die vent een zware benen. Toen was hij ook nog niet zo wendbaar als nu. Het is nu echt fantastisch om naar hem te kijken.” Volgens Haan is De Ligt veel wendbaarder geworden. “Dat zie je nu ook echt terug in zijn spel. Het is natuurlijk geen toeval dat die jongen zo weinig overtredingen nodig heeft. Zijn timing is perfect, vooral omdat zijn lichaam beter in balans is dan het was.”

De voormalige verdediger van onder meer het Italiaanse Napoli gaat verder: “Los daarvan is het ook een slimme verdediger. Hij kleunt er alleen in als hij zeker weet dat de bal er bij zit. En hij vertrouwt meer op zijn snelheid. Oftewel: hij weet dat hij zichzelf nog kan compenseren. Dan hoef je ook geen overtreding te maken.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie