De 10 vreemdste clubnamen ter wereld

Soccernews

In Nederland hebben clubs nog vrij makkelijke namen om te onthouden. Met Go Ahead Eagles is er echter wel een club met niet echt een doorsnee naam en dan heb je nog de clubs met lange afkortingen, zoals NAC (Noad Advendo Combinatie). De volledige naam is echter ‘Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda’. In het buitenland zijn echter meer opvallende namen te vinden. In samenwerking met [i]De Betweters[/i] maakte [i]SoccerNews.nl[/i] onderstaande lijst met opvallende clubnamen.

[b]1. Eritrea Shoe Factory[/b]
Je zou verwachten dat deze club uit Eritrea komt, maar niets is minder waar. Eritrea Shoe Factory komt namelijk uit Ethiopië, een buurland van Eritrea. De grootste prestaties van de club dateren van enige tijd geleden. In 1985 en 1986 bereikte de club de laatste 32 van de African Cup Winner’s Cup, dat nu CAF Confederation Cup heet. Het voorgenoemde toernooi is vergelijkbaar met de Europa League.

[b]2. Fotballaget Fart[/b]
Fotballaget Fart betekent in het Nederlands ‘voetbalteam snel’, toch een opmerkelijk naam als een club met die naam in de Eredivisie zou spelen. Het vrouwenelftal van de Noorse club kwam al diverse keren uit op het hoogste niveau van Noorwegen, de Toppserien. Momenteel speelt het team op het tweede niveau. In 2012 schreven de vrouwen wel een negatief record op hun naam. Ze verloren toen 43 van de 44 gespeelde wedstrijden en het andere duel eindigde in een gelijkspel. Het mannenteam kwam nooit verder dan het derde niveau van Noorwegen.

[b]3. Insurance Management Bears[/b]
Insurance Management Bears, de verzekering management beren, is een club uit de Bahama’s. Het is een succesvolle club, daar het al zes keer de BFA Senior League, de naam van het hoogste niveau van de Bahama’s, won. De FA Cup van de Bahama’s won de club ook zes keer. Dit mogen knappe prestaties worden genoemd, daar de club pas in 1996 werd opgericht.

[b]4. Club Always Ready[/b]
Tegenstanders mogen op basis van de naam van deze club iets verwachten. Ze zouden er namelijk ‘altijd klaar’ voor moeten zijn. Club Always Ready is een club uit Bolivia en bestaat al sinds 1933. De club komt uit La Paz en won twee keer het La Paz kampioenschap. De ploeg speelt inmiddels al weer enkele jaren in de tweede divisie van Bolivia, de Primera B.

[b]5. Wormatia Worms[/b]
Na diverse fusies ontstond in 1922 de naam van het roemruchte Wormatia Worms. De club, die van 1961 tot 1963 in de Tweede Bundesliga speelde, komt momenteel uit op het vierde niveau en is vooral bekend omdat het als eerste Duitse club een shirtsponsor had. Dat de club over zelfspot beschikt bewees het in 1967 toen de naam Caterpillar, dat rups in het Engels betekent, op de shirts kwam te staan. De firma maakt echter onder meer zware machines voor de weg- en waterbouw. Opvallend genoeg staat er in het logo van de club een draak. Voordat de Bundesliga werd ingevoerd speelde Wormatia overigens lange tijd op het hoogste niveau van Duitsland.

[b]6. King Faisal Babes[/b]
King Faisal Babes is een club uit de Ghanese Premier League. Dat de club een opmerkelijke naam heeft komt door de investeerders uit Saoedi-Arabië. Faisal was van 1964 tot en met 1975 de koning van Saoedi-Arabië. Hij werd toen vermoord door een zoon van een halfbroer van hem. Faisal is echter nog altijd zeer populair in de oliestaat. Waarom achter Faisal nog de naam ‘Babes’ staat is niet bekend.

[img]//uploads/supporters-ghana%281%29.jpg[/img]
[b]7. Prima Ham FC[/b]
Prima Ham FC? De naam zou perfect passen bij een winkel die broodjes beenham verkoopt, maar bij een voetbalclub? Inmiddels is de naam Prima Ham niet meer. De Japanse tweedeklasser heet sinds 1996 Mito HollyHock. De naam is een verwijzing naar de prefectuur Ibaraki, de bloem HollyHock.

[b]8. Thailand Tobacco Monopoly[/b]
TTM is een groot staatsbedrijf van Thailand en in 1963 besloten enkele werknemers van het bedrijf een voetbalclub op te richten. Ze besloten de club dezelfde naam te geven als het bedrijf. De club groeide uit tot een gerenommeerde naam in Thailand en in 2005 won de ploeg de Thaise Premier League.

[b]9. Cape-Coast Mysterious Dwarfs[/b]
De mysterieuze dwergen? Een zeer opvallende en lachwekkende naam voor een voetbalclub, maar de club uit het zuiden van Ghana is zeker geen kleine club. De ploeg won al eens de Ghanese landstitel en de Ghanese FA Cup. Verder spelen de Mysterious Dwarfs ook nog steeds op het hoogste niveau van het Afrikaanse land.

[b]10. Botswana Meat Commission Football Club[/b]
De Botswana Vlees Commissie voetbalclub? Ook deze naam is weer apart en zeker niet alledaags. De club uit Botswana werd in 1969 opgericht en komt uit in de Premier League van het land. De ploeg won nog nooit prijzen, maar misschien ooit een prijs voor de club met één van de gekste namen ter wereld?

Welke naam vind jij het gekst?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
162+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie