‘Zonder hem wordt Oranje nooit wereldkampioen, mét hem kan het’

Foto: ‘Zonder hem wordt Oranje nooit wereldkampioen, mét hem kan het’

Wim Kieft kijkt erg uit naar de achtste finalewedstrijd tegen Amerika, later vandaag. De oud-spits kijkt met speciale aandacht naar de verrichtingen van Memphis Depay, van wie Kieft in ieder geval ‘niet bang is dat-ie onder de druk zal bezwijken’.

“Op het WK is het team sterk afhankelijk van Depay: hij moet het doen bij Oranje. Alle ogen zijn zaterdagmiddag tegen Amerika – en eventueel later op het toernooi – op hem gericht”, opent Kieft zijn relaas in De Telegraaf. “Hij is de exceptionele speler aan Nederlandse kant en daarom zo belangrijk voor Oranje op dit WK. Hij is onvoorspelbaar en altijd aanwezig. Ja, hij verspeelt gerust tien ballen om bij de elfde actie een wedstrijd op WK-niveau te beslissen. Zo’n alles of niets speler is Depay.”

Goed gedijen onder druk

“Veel zal van hem afhangen en dat legt een enorme druk op zijn schouders, terwijl hij niet in topvorm verkeert. Nog niet, want een doelpunt zou hem juist dat zetje kunnen geven naar die topvorm toe. Niemand hoeft bang te zijn dat hij onder de druk bezwijkt.”

“Zo steekt Depay namelijk niet in elkaar”, weet Kieft. “Ook niet als hij weet dat iedereen naar hem zal wijzen als Nederland wordt uitgeschakeld. Hij ligt niet wakker van bakken kritiek. Dat maakt hem ook zo bijzonder. Zonder Depay wordt Oranje nooit wereldkampioen en met hem zou het kunnen.”

Scoort Memphis de 1-0 tegen Amerika?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Memphis scoren vandaag?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie