Zidane reageert op Gouden Bal-uitslag

Foto: Zidane reageert op Gouden Bal-uitslag

Zinedine Zidane stak zijn bewondering voor Karim Benzema niet onder stoelen of banken. De legendarische Franse middenvelder, die met de spits samenwerkte als trainer van Real Madrid, vertelde na de Gouden Bal-verkiezing dat Benzema voor hem de beste spits is die het Franse voetbal ooit heeft voortgebracht.

Afgelopen maandag werd Benzema bij het Gouden Bal-gala verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar 2022. De prestigieuze award ging naar de Fransman door zijn 44 doelpunten en 15 assists in de 46 wedstrijden die de spits vorig jaar speelde.

Karim Benzema

In een interview met L’Equipe vertelt Zidane over zijn tijd met Benzema. Is zijn landgenoot de beste spits die het voetbal ooit gekend heeft? “Ik hou er niet van om iemand ‘de beste’ te noemen, want iedereen heeft zijn favoriete spelers. Maar voor mij… Voor mij is Karim de beste, maar dat komt ook omdat ik van dicht bij heb gezien waar hij toe in staat is.”

Volgens Zidane is het ook meer dan verdiend dat Benzema de Gouden Bal kreeg. “Hij verdient alle lof”, zei Zidane. “Ik hoop dat hij nog lang op dit niveau kan presteren voor zijn club en land. Misschien kan hij nóg beter.”

Real Madrid

Wat Benzema volgens Zidane zo goed maakt? “Hij is altijd in controle, weet precies wat hij moet doen en kan een bal in alle standen en hoeken aannemen. Op zijn borst, been of voet. Het maakt niet uit. Zelfs als hij onderweg is, kun je hem zo aanspelen.”

Zidane vindt het jammer dat hij nooit met Benzema gespeeld heeft. “Dat hebben we wel eens tegen elkaar gezegd. Ik denk dat hij een hoop doelpunten zou maken met mij achter hem”, zei de voormalig middenvelder met een glimlach. “Dat is niet gebeurd, maar volgens mij hebben we dat wel goed gemaakt als speler en coach.”

Verdiende Gouden Bal voor Benzema?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie