Xavi Simons verrast met opmerkelijke keuze: ‘Heel zwak’

Foto: Xavi Simons verrast met opmerkelijke keuze: ‘Heel zwak’

Xavi Simons zorgde woensdagavond voor verbazing in de RTL7-studio door een interview met de zender te weigeren na afloop van Real Madrid – RB Leipzig. Volgens presentator Marcel Maijer heeft de twintigjarige middenvelder überhaupt geen interesse om met de Nederlandse pers te praten, iets wat analisten Theo Janssen en Jan Boskamp niet begrijpen.

Xavi Simons na Real – Leipzig

Leipzig werd woensdagavond uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League. De Duitse club speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij in Madrid, maar dat was was onvoldoende na de 0-1 nederlaag in eigen huis vorige week. Xavi Simons werd na afloop gevraagd om bij RTL7 op de wedstrijd te reageren, maar zijn beslissing verbaasde Jan Boskamp en Theo Janssen in de studio. “Hij wil niet met Nederlandse pers praten”, liet presentator Marcel Maijer weten.

Janssen en Boskamp snappen daar werkelijk niets van. “Slecht, zwak”, vindt de Vitesse-legend. “Als Nederlandse speler die ook bij het Nederlands elftal speelt, die in aanmerking komt voor het Nederlands elftal, moet je altijd de Nederlandse pers te woord staan. Altijd. Er is geen excuus om het niet te doen. Dit is niet slim, ook niet van zijn club. Als Nederlandse speler moet je gewoon altijd de Nederlandse pers te woord staan. Altijd. En er is geen excuus om het niet te doen.”

Boskamp is het met Janssen eens. “Het Nederlandse publiek, de voetballiefhebbers, hebben recht op zijn mening. En die moet hij gewoon geven. Hij moet boven mafkezen staan die zeggen: die is niet goed. Hij moet zeggen dat hij Xavi Simons is, Champions League speelt, en in de nationale ploeg speelt.”

Snap jij de keuze van Xavi?

  • Ik wel
  • Ik niet
813+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie