Xavi Simons bezorgt pover PSV de zege

Foto: Xavi Simons bezorgt pover PSV de zege

PSV heeft zondagavond geen averij opgelopen in de Eredivisie. De formatie van trainer Ruud van Nistelrooij worstelde met Fortuna Sittard, maar trok de wedstrijd desalniettemin naar zich toe: 2-1.

Fortuna buigt in slotfase

Het eerste kansrijke moment van de avond kwam op naam van PSV, maar dat leidde tot een serieuze inzet. Aan de andere kant wist Fortuna Sittard vanuit het niets de leiding te nemen. Doelman Walter Benítez wist de eerste inzet nog te pareren, maar was vervolgens kansloos op de wonderschone uithaal van Paul Gladon: 0-1.

Inígo Córdoba dacht de Limburgse voorsprong zelfs te vergroten. Walter Benítez verslikte zich na een terugspeelbal in de aanstormende Bask, die hem de bal ontfutselde om vervolgens eenvoudig raak te tikken. Scheidsrechter Jochem Kamphuis constateerde echter hands van de Fortuna-aanvaller en werd gesteund door de VAR, al maakte de PSV-doelman eerst hands.

PSV profiteerde optimaal van deze meevaller. Kort na de afgekeurde maakte Luuk de Jong, die eerder al bijna stijlvol scoorde door een inzet achter zijn standbeen langs, door een voorzet van Jordan Teze overtuigend binnen te koppen. PSV probeerde door te stoten, maar slaagde daar niet in. Córdoba zorgde vlak voor rust bijna alsnog voor de tweede Fortuna-treffer, ware het niet dat zijn kansrijke uithaal naast vloog.

Klasse Simons maakt het verschil

In de tweede helft bleef PSV worstelen met Fortuna en raakte met De Jong ook nog eens de aanvalsleider kwijt. Joey Veerman probeerde de voorsprong tot stand te brengen met een schot van ruim zestien meter, maar doelman Ivor Pandur redde. Pas in de 82ste minuut was het eindelijk raak. Xavi Simons schoot op overtuigende wijze de 2-1 in de bovenhoek.

Zelfs na de 2-1 was PSV niet verlost van Fortuna Sittard. De Limburgers verschenen even later in kansrijke positie, maar Rodrigo Guth wist de bal niet tussen de palen te mikken en liet daarmee dé kans op een gelijkspel onbenut.

Scoreverloop: 0-1 (4′) P. Gladon, 1-1 (25′) L. De Jong, 2-1 (82′) X. Simons

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 mei 2023 21:00.

Gaat PSV plek twee over de streep trekken?

  • Ja
  • Nee
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie