WK Vrouwen: Enorme stunt Colombia tegen Duitsland in laatste seconde

Colombia heeft Duitsland bij het WK vrouwenvoetbal op een verrassende nederlaag getrakteerd. Bij de Zuid-Amerikaanse dames blonk opnieuw de pas 18-jarige Linda Caicedo uit.

De Zuid-Amerikanen winnen ook hun tweede groepsduel

Colombia begon het WK goed door met 2-0 van Zuid-Korea te winnen. Het favoriet geachte Duitsland haalde in de openingswedstrijd met liefst 6-0 uit tegen Marokko. Onze oosterburen hadden in de eerste helft een behoorlijk veldoverwicht. Het creëerde de nodige kansen, maar de vrouwen schoten tekort in de afronding. Zo hield Colombia stand, en wist het zo waar in de tweede helft toe te slaan bij een spaarzame uitval. Caicedo wist de tegenstanders knap te omzeilen en mikte de bal in de bovenhoek: 0-1. Het was alweer haar tweede treffer deze eindronde.

Schrik om Caicedo

Twee dagen voor het treffen met Duitsland ontstond er echter de nodige schrik om Caicedo. De jonge speelster zakte in elkaar op de training, en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig viel het mee en kon ze vrij snel weer aansluiten bij de selectie. Caicedo heeft een heftig medisch verleden, waarbij op haar vijftiende eierstokkanker werd geconstateerd.

Twee late goals

Lang leek het de enige treffer van de wedstrijd te worden, waarmee Colombia kon stunten tegen Duitsland. Vlak voor tijd maakte sluitpost Catalina Perez Jaramillo echter een overtreding op Lena Oberdorf. Alexandra Popp schoot de strafschop raak door het midden. Men dacht dat het zo bij een puntendeling zou blijven, maar diep in de blessuretijd sloeg de underdog alsnog toe. Uit een corner kopte Manuele Venagas hard binnen: 1-2.

Door de verrassende zege is Colombia al bijna verzekerd van de een plek bij de laatste zestien. In de laatste wedstrijd tegen Marokko volstaat een gelijkspel. Op Duitsland ligt door de nederlaag extra druk op het duel met Zuid-Korea. Bij winst is het zeker van de volgende ronde, bij puntenverlies is het afhankelijk van het resultaat op het andere veld.

Zie je Colombia als gevaarlijke outsider?