‘Bestuursraad Ajax blokkeert Van Praag-voorstel’

Foto: ‘Bestuursraad Ajax blokkeert Van Praag-voorstel’

Bert van Oostveen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Op die aanstelling had Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen wel gehoopt, maar daarin gaat de bestuursraad van Ajax niet mee. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Bestuursraad Ajax blokkeert komst Van Oostveen als algemeen directeur

“Menno Geelen is benoemd als algemeen directeur ad-interim”, begint Verweij in de voetbalpodcast van de ochtendkrant. “Michael van Praag liet er geen gras over groeien. Hij kwam gelijk met een algemeen directeur voor vast. Die heeft hij aangedragen bij de bestuursraad, maar de bestuursraad heeft dat enorm getackeld. Het gaat niet door: Bert van Oostveen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax.”

De bestuursraad van Ajax, die 73 procent van de aandelen in het bezit heeft, zag de komst van Van Oostveen naar Ajax, absoluut niet zitten. Nu Geelen is aangesteld als tijdelijk algemeen directeur heeft Ajax de tijd om te zoek naar een geschikte kandidaat. Verweij stelt dat er rondom de rvc van Ajax sprake is van ‘een gekke situatie’. “De drie commissarissen die gaan vertrekken, zitten er nog steeds. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Het is gek dat zij over hun graf heen gaan regeren.”

Volgens Verweij is er dan nog steeds sprake van ‘vriendjespolitiek’. “Zij gaan samen met Van Praag, Leo van Wijk en Blind de nieuwe commissarissen aanstellen. Dat worden waarschijnlijk vriendjes en vriendinnetjes. Dat moet je niet willen. Je moet er eigenlijk een commissie voor instellen of er leden bij betrekken.”

Goed besluit van de bestuursraad van Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, Van Oostveen was een geschikte kandidaat geweest
540+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie