‘Wintertransfer lonkt voor Gijs Smal’

Foto: ‘Wintertransfer lonkt voor Gijs Smal’

Gijs Smal kent tot dusver een formidabel seizoen in dienst van FC Twente. De linksback staat verdedigend gezien steeds beter zijn mannetje en is offensief van enorme waarde voor de ploeg van trainer Ron Jans.

Smal was al goed voor vier assists en één doelpunt in veertien Eredivisie-wedstrijden, en dat is nu ook bij Borussia Mönchengladbach opgevallen. Hij kwam in juli 2020 nog transfervrij over van FC Volendam en dus lonkt een fraaie winst voor de Tukkers. Transfermarkt.de schat de waarde van ‘Smaldini’ momenteel op drie miljoen euro in, maar vermoedelijk zal directeur Jan Streuer een stukje hoger in de boom gaan zitten.

Opvolging Rami Bensebaini

Gladbach heeft Smal op een lijstje met potentiële opvolgers van Rami Bensebaini staan. De Algerijn – landgenoot van Ramiz Zerrouki – is hard op weg naar Borussia Dortmund.

Op het lijstje van Gladbach, dat momenteel achtste staat in de Bundesliga, staan overigens nóg twee Eredivisie-spelers: Maximilian Wittek (Vitesse) en Phillip Max (PSV). Momenteel geniet Smal echter de voorkeur boven de twee Duitsers, zo meldt de Rheinische Post. De 25-jarige Noord-Hollander ligt nog tot na dit seizoen vast bij Twente, de club beschikt over een eenzijdige optie voor verlenging van één jaar.

De Grolsch Veste

Eredivisie

6 januari 2023

20:00

Twente
FC Emmen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 januari 2023 19:59.

Zou dit een goede stap zijn voor Smal?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie