Willem II steviger aan kop na vijfklapper

Willem II heeft vrijdagavond opnieuw goede zaken gedaan. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie boekte een afgetekende overwinning op het veld van Telstar: 1-5.

Tilburgers slaan groter gat met Roda

Spelers van Telstar en Willem II werden geteisterd door zware weersomstandigheden. De Tilburgers hadden echter ook profijt van de harde wind, want een hoekschop van Nick Doodeman draaide in één keer tegen de touwen. Nog in de eerste helft werd de voorsprong van de KKD-lijstaanvoerder verdubbeld door toedoen van Jeredy Hilterman.

Willem II liep in de tweede helft uit naar een afgetekende overwinning en slaat daarmee voorlopig een gat van zes punten ten opzichte van Roda JC Kerkrade. Thijs Oosting, Jesse Bosch en opnieuw Doodeman brachten een vijfklapper op het scorebord in IJmuiden. Zakaria Eddahchouri redde daarentegen de eer voor Telstar.

Veerman voorkomt nederlaag ADO

ADO Den Haag had voorlopig op gelijke hoogte kunnen komen met de nummer twee Roda, maar de manschappen van trainer Darije Kalezic profiteerden niet. Henk Veerman wist de Hagenezen zelfs pas in blessuretijd aan een punt te helpen: 2-2. Ilias Sebaoui en een eigen doelpunt van Daniel Granli bezorgden het goed draaiende FC Dordrecht tweemaal een voorsprong, waar Lasse Christensen tussendoor de 1-1 maakte.

Emmen en Cambuur doen goede zaken

In de strijd om directe promotie doen ook FC Emmen en SC Cambuur serieus mee. De Drentse formatie rekende af met Helmond Sport, dat dankzij doelpunten van Ahmed El Messaoudi en Piotr Parzyszek met 1-2 aan het langste eind trok. Een rode kaart voor Julius Derksen en een benutte strafschop van Martijn Kaars maakte het weer spannend.

Cambuur heeft de goede vorm van de laatste tijd doorgetrokken ten koste van VVV-Venlo. Trainer Henk de Jong zag de Leeuwarders al vroeg in de wedstrijd een 0-2 voorsprong opeisen dankzij Fedde de Jong en Milan Smit. Invaller Richard Sedlacek bracht de Venlonaren nog wel terug tot 1-2, maar verder kwam VVV niet.

Broodnodige zege voor FC Groningen

Voor het eerst in maanden heeft FC Groningen weer eens een competitiewedstrijd in winst omgezet. De Trots van het Noorden won de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-1. Radinio Balker had de pech dat zijn openingstreffer werd weggepoetst door een ongelukkig eigen doelpunt, maar uiteindelijk mocht de verdediger ‘gewoon’ juichen. Na de rode kaart van Eindhoven-verdediger Mawouna Amevor werd Laros Duarte matchwinner.