Waarom Feyenoord hoopt op Champions League-zege Manchester City

Foto: Waarom Feyenoord hoopt op Champions League-zege Manchester City

Feyenoord zal er baat bij hebben als Manchester City er in slaagt om de Champions League te winnen. De Engelse grootmacht, die ook al de landstitel én de beker in de wacht sleepte dit seizoen, neemt het in de finale van het miljardenbal op tegen Inter Milan.

Feyenoord mag bij Champions League-zege Manchester City hopen op Pot 1

En als Pep Guardiola en co ook dan zegevieren, zal Feyenoord in Pot 1 belanden voor de loting van het volgende CL-seizoen. In principe wordt de kampioen van Nederland altijd in Pot 3 opgenomen, maar als City de cup met de grote oren binnen harkt, is een balletje in Pot 1 ook nog haalbaar voor Feyenoord.

“Daarin zitten de kampioenen van de landen uit de top zes van de coëfficiëntenranglijst voor dit seizoen, de winnaar van de Champions League én de Europa League”, somt het Algemeen Dagblad op. “Als Manchester City na de Premier League ook de Champions League wint, is dat gunstig voor Feyenoord. Dan gaat er namelijk een ticket voor Pot 1 naar de nummer zeven van de coëfficiëntenranking.” En dat is dus Nederland. Volgend jaar staan ‘we’ zelfs zesde op de coëfficiëntenranking.

Grote namen ontlopen

Als Feyenoord in Pot 1 komt, worden tegenstanders als Manchester City, Sevilla (winnaar Europa League) en bijvoorbeeld ook Paris Saint-Germain en Napoli ontlopen. Al betekent dat niet gelijk dat de poulefase een makkie zal worden, want in Pot 2 zitten grootmachten als Atlético Madrid, Real Madrid, Manchester United en Arsenal.

Gaat Man City de CL winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
541+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie