Voorspelling: hoe presteert de top drie van de Eredivisie in speelronde 33?

Foto: Voorspelling: hoe presteert de top drie van de Eredivisie in speelronde 33?

De eerste beslissingen zijn gevallen, waaronder wie zich landskampioen van het seizoen 2022/23 mag noemen. Maar de top drie heeft nog twee duels te gaan. Zeker onder Feyenoord is er nog genoeg te bepalen dit seizoen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op FC Emmen – Feyenoord, PSV sc Heerenveen en Ajax – FC Utrecht.

FC Emmen Feyenoord

De Oude Meerdijk

Eredivisie

21 mei 2023

14:30

FC Emmen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Voor FC Emmen staat er nog een hele hoop op het spel. Door het punt dat Excelsior vorige week pakte heeft die ploeg een voorsprong van één punt gepakt in de strijd om directe handhaving. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn Feyenoord en FC Utrecht twee zware tegenstanders voor de Drenten. Coach Dick Lukkien moet gaan verrassen om zijn ploeg ook volgend seizoen definitief in de Eredivisie aan het werk te zien. Men zal hopen dat Feyenoord dit duel niet meer zo serieus neemt.

Want die vrijheid zou Feyenoord zich inmiddels wel mogen permitteren. De Rotterdammers zitten nog op een roze wolk na de behaalde landstitel van vorige week. Maandag volgde een drukke huldiging op de Coolsingel, maar nu is het weer terug naar de orde van de dag. Nog twee wedstrijden om het seizoen helemaal in stijl af te sluiten. De laatste twaalf wedstrijden in de Eredivisie werden gewonnen, dus vertrouwen genoeg voor Feyenoord.

FC Emmen moet het in deze wedstrijd doen zonder Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld en Rui Mendes, terwijl Metehan Güçlü en Mart Lieder nog onzeker zijn. Veel zal afhangen van de bevliegingen van Mark Diemers, nota bene gehuurd van Feyenoord. Bij die club moet coach Arne Slot het doen zonder Gernot Trauner en Marcus Pedersen in de achterhoede. Hierdoor zal Jacob Rasmussen of Neraysho Kasanwirjo in de basis beginnen.

Wedtip FC Emmen – Feyenoord

Feyenoord is kampioen en zou de teugels kunnen laten vieren, maar volgens Slot is daar geen enkele sprake van. En waarom zouden de Rotterdammers niet willen afsluiten met een indrukwekkende ereronde door het land? FC Emmen lijkt daarvoor een perfecte tegenstander. Daarom de tip: wedden op ‘Feyenoord wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.20 bij Bet365.

Feyenoord wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV – sc Heerenveen

Philips Stadion

Eredivisie

21 mei 2023

14:30

PSV Eindhoven
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

In Eindhoven is het seizoen bijna geheel ten einde. Tenzij de voorsprong van vijf punten op Ajax nog wordt weggegeven betekent de tweede plek in de tussenstand ook direct de eindnotering. De Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker werden gewonnen, dus voor Ruud van Nistelrooij kan gezegd worden dat zijn eerste seizoen redelijk succesvol was. Inclusief de bekerfinale werden dertien van de laatste veertien duels gewonnen.

Voor sc Heerenveen was het een seizoen met twee gezichten. Coach Kees van Wonderen begon defensief ingesteld met zijn ploeg, zoals hij eerder bij Go Ahead Eagles ook gedaan had. Maar vanaf de herstart na het WK besloot hij wat aanvallender te spelen en te schakelen van 5-3-2 naar 4-3-3. Dit leverde gemiddeld wat minder resultaat op, maar wel een attractiever Heerenveen. De Friezen moeten achtervolgers Go Ahead, NEC en vooral RKC Waalwijk achter zich houden om de play-offs te halen.

PSV doet het dit duel zonder Armando Obispo, Mauro Júnior en Ismael Saibari. Verder lijkt Érick Gutiérrez weer op de bank terecht te komen, waardoor Ibrahim Sangaré vanaf de aftrap mag starten. Heerenveen mist vooral achterin mensen. Andries Noppert is er nog niet bij, terwijl Joost van Aken, Sven van Beek en Timo Zaal ook niet geheel okselfris zijn. Syb van Ottele keert terug van zijn schorsing en mag rekenen op een basisplaats.

Onze voorspelling

De thuisploeg heeft misschien helemaal geen punten nodig om de doelstelling te halen, maar Heerenveen wil nog wel wat punten halen om RKC af te schudden. Beide teams zullen willen aanvallen, dus we mogen best rekenen op doelpunten. Onze voorspelling is daarom ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.87 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – FC Utrecht

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

21 mei 2023

14:30

Ajax
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

Genoeg clubs koesteren de rust die heerst binnen de club, maar daar is bij Ajax geen sprake van. Niemand weet wie volgend jaar de hoofdtrainer is, terwijl genoeg andere belangrijke posten nog niet bezet zijn. En dan is het ook niet eens ondenkbaar dat slechts de vierde plek behaald wordt, met wedstrijden tegen FC Utrecht en FC Twente in het verschiet. Van de laatste drie wedstrijden werd alleen in de herstart bij degradant FC Groningen gewonnen (2-3) en zelfs dat ging moeizaam.

FC Utrecht staat al een enorm lange tijd op de zevende plek, sinds speelronde 12 gebeurde het maar één keer dat de ploeg een plekje gezakt was. Maar doordat Sparta punten blijft knoeien mag de club uit de Domstad opeens nog dromen van de zesde plek. Recentelijk werd nog van subtopper FC Twente (1-0) en achtervolger RKC Waalwijk (2-0) gewonnen, dus dat zal een hoop vertrouwen opleveren voor de ploeg van coach Michael Silberbauer.

Bij Ajax zijn Ahmetcan Kaplan, Kian Fitz-Jim en Steven Berghuis er niet bij. Verder moet John Heitinga genoeg keuzes maken. De kans is groot dat Owen Wijndal weer uit de basis verdwijnt, dat Jorrel Hato centraal start en dat Brian Brobbey de voorkeur krijgt in de punt van de aanval. FC Utrecht mist Ramon Hendriks, Bas Dost en Naoki Maeda. Voorin moet vooral Anastasios Douvikas voor gevaar zorgen; de Griek is met zeventien treffers momenteel topscorer van de Eredivisie.

Wedtip Ajax – FC Utrecht

Qua spelers zouden de Amsterdammers deze wedstrijd simpel moeten kunnen winnen, maar weinig gaat simpel en goed bij Ajax dit seizoen. En dan is FC Utrecht geen fijne tegenstander. Want dat is een ploeg in vorm die het altijd goed doet tegen Ajax. Onze voorspelling is daarom ‘FC Utrecht wint of speelt gelijk’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.95 bij Unibet.

FC Utrecht wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie