Voorspelling: Feyenoord op jacht naar revanche tegen AS Roma

Foto: Voorspelling: Feyenoord op jacht naar revanche tegen AS Roma

De kwartfinales van de Europa League leverden een interessant en beladen affiche op. Met de tweestrijd tussen Feyenoord en AS Roma mogen deze clubs namelijk op voor een herhaling van de Conference League-finale van vorig jaar. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Feyenoord – AS Roma.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Voor Feyenoord staat deze wedstrijd natuurlijk vooral in het teken van revanche. Niet alleen vanwege de finale van de Conference League van vorig seizoen, maar ook om revanche te nemen voor de bekeruitschakeling van vorige week. In De Kuip was Ajax met 1-2 te sterk na een op z’n zachtst gezegd tumultueus duel. Met de Europa League en de Eredivisie kan Feyenoord nog twee prijzen pakken.

Ook met netten volledig rondom het veld zal De Kuip een toneel worden met een gespannen atmosfeer. Het publiek in het eigen stadion moet voor de ploeg van Arne Slot als een twaalfde man werken, zodat in het heenduel een goed resultaat kan worden geboekt. Feyenoord slikte dit seizoen pas vier keer een nederlaag en zal niet van plan zijn er nu een vijfde aan toe te voegen.

Lutsharel Geertruida deed ruim een uur mee tegen RKC Waalwijk (5-1 zege) afgelopen weekend en zal nu ook een belangrijke rol kunnen spelen. De kans dat Alireza Jahanbakhsh gaat spelen is dan weer een stuk kleiner, maar Igor Paixão verving hem tegen RKC uitstekend dus de Braziliaan mag weer uitkijken naar een basisplek. Verder zien we nog steeds Timon Wellenreuther op de plek van de geblesseerde doelman Justin Bijlow.

Feyenoord wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma: teaminfo en vorm

Het winnen van de Europa League zal voor AS Roma een belangrijk opstapje zijn na vorig jaar al het derde Europese toernooi te hebben gewonnen. Met dat doel voor ogen werden in de zomer grote namen als Nemanja Matić, Georginio Wijnaldum, Paulo Dybala en Andrea Belotti naar Rome gehaald. Vooral Dybala is aan een goed seizoen bezig, met al vijftien officiële doelpunten deze jaargang, waarvan drie in de Europa League.

José Mourinho is een expert in het pakken van prijzen en die kwaliteiten heeft hij in het restant van dit seizoen dan ook hard nodig. De vorm is goed in de Italiaanse hoofdstad. Alleen Napoli won in de Serie A meer wedstrijden sinds de jaarwisseling. In de laatste vijf duels werd er wel verloren van Sassuolo (3-4) en Lazio (1-0), beide keren eindigde Roma met een man minder dan de tegenstander.

Op het middenveld kunnen we Georginio Wijnaldum weer zien tegen zijn oude club. Die andere oud-speler, Rick Karsdorp, is er niet bij door een blessure. Afgelopen weekend kreeg Ole Solbakken de voorkeur voorin, maar hij heeft een schouderblessure, waardoor Tammy Abraham waarschijnlijk in de punt van de aanval staat. Het is nog de vraag of Lorenzo Pellegrini weer hersteld is van zijn griepje.

AS Roma houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Dit is de derde keer dat deze twee teams elkaar loten in een Europees toernooi. In het seizoen 2014/15 bereikte AS Roma ten koste van Feyenoord de kwartfinales van de Europa League (1-1 en 1-2) en vorig seizoen stonden de twee tegenover elkaar in de finale van de Conference League. In Tirana waren de Romeinen met een minimaal verschil te sterk: 1-0 door een goal van Nicolò Zaniolo.

Wedtip Feyenoord – AS Roma

Feyenoord speelt een goed Europees seizoen, maar dit lijkt de grootste tegenstander tot nu toe. En Nederlandse clubs hebben niet zulke goede herinneringen aan duels met Mourinho. Vaak zijn ze dan beter, maar wint de tegenstander alsnog. Dat kan nu ook goed gebeuren. Tip: wedden op ‘AS Roma wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.45 bij Unibet.

AS Roma wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie