Voorspelling: Arsenal opzoek naar eerherstel tegen Bayern en Atlético krijgt bezoek uit Dortmund

Foto: Voorspelling: Arsenal opzoek naar eerherstel tegen Bayern en Atlético krijgt bezoek uit Dortmund

De kwartfinales van de Champions League gaan van start. Dit betekent dat er alleen nog maar topwedstrijden op het programma staan. Arsenal ontvangt Bayern München, terwijl Borussia Dortmund naar Madrid afreist om het op te nemen tegen Atlético. In deze voorbeschouwing vind je informatie en wedtips voor deze twee topduels.

Arsenal – Bayern München

Emirates Stadium

Champions League Final Stage

9 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 april 2024 21:27.

Op dinsdagavond ontvangt Arsenal angstgegner Bayern München. Tijdens de laatste drie ontmoetingen in de Champions League, in 2015 en 2017, leed Arsenal telkens een 5-1 nederlaag tegen de Duitsers. Echter, in recentere oefenwedstrijden was Arsenal de betere partij. Bovendien is het huidige Arsenal onder leiding van Mikel Arteta niet te vergelijken met het team van enkele jaren geleden.

Op dit moment leidt Arsenal de Premier League. De club deelt met Liverpool de koppositie met 71 punten. Manchester City volgt met 70 punten. Arsenal verkeert momenteel in goede vorm, getuige de overtuigende 0-3 overwinning op Brighton & Hove Albion afgelopen weekend. 

Dit seizoen lijkt Bayern München niet op het niveau te zijn om Arsenal opnieuw met 5-1 te verslaan, zoals in voorgaande ontmoetingen. Voor het eerst in twaalf jaar gaat Bayern München geen kampioen worden in Duitsland. De club staat momenteel tweede, met een achterstand van zestien punten op Bayer Leverkusen. Zelfs de tweede plaats staat onder druk, aangezien Stuttgart evenveel punten heeft.

Het vertrek van Thomas Tuchel aan het einde van deze jaargang was al geruime tijd bekend bij FC Hollywood. Afgelopen weekend verloor de club met 3-2 van promovendus FC Heidenheim. Met de verloren supercup eerder dit seizoen en de vroege uitschakeling in de beker, is de Champions League de enige overgebleven kans op een titel. Om deze te winnen, moet Bayern München eerst Arsenal verslaan.

Arsenal – Bayern München

Arsenal wordt beschouwd als de favoriet voor de ontmoeting tegen Bayern München, en gezien de prestaties van de laatste maanden is dat meer dan terecht. Toch beschikt Bayern München over voldoende talent en ervaring, dus het zou onverstandig zijn om die ploeg helemaal af te schrijven. Desondanks heeft Arsenal momenteel een streepje voor. Tip: wedden op het eindresultaat ‘Arsenal wint’. Als je dit doet kun je bij Unibet momenteel een odd van 1.76 verwachten.

Arsenal wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atlético Madrid – Borussia Dortmund

Civitas Metropolitano

Champions League Final Stage

10 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 april 2024 19:46.

Op papier lijkt dit de minst spectaculaire kwartfinale te zijn. Het feit dat toch grote ploegen als Atlético Madrid en Borussia Dortmund het daarin tegen elkaar opnemen, toont echter aan dat er alleen nog maar topclubs in de Champions League zitten. Atlético heeft tot dusver een wisselvallig seizoen achter de rug en bevindt zich momenteel op de vierde plaats in de competitie in Spanje.

Vanwege de Spaanse bekerfinale was er afgelopen week geen competitievoetbal in LaLiga. Atlético Madrid kon zich daardoor uitstekend voorbereiden op de wedstrijd tegen Dortmund. Coach Diego Simeone zal hopen dat Antoine Griezmann weer in topvorm is. De Fransman heeft de laatste weken wat minder gepresteerd, maar als absolute sterspeler is hij van cruciaal belang voor de club. Wanneer Griezmann niet op zijn best is, worden er vaak punten verspeeld.

In 2018 ontmoetten de twee clubs elkaar voor het eerst in de Champions League. Borussia Dortmund behaalde een overtuigende 4-0 overwinning thuis, maar leed een 2-0 nederlaag in Madrid. In Duitsland zouden ze direct tekenen voor deze resultaten. Dortmund presteert namelijk ondermaats en staat slechts op de vijfde plaats in de Bundesliga. De Europa League lijkt nu een realistischer vooruitzicht dan een plekje in het prestigieuzere miljoenenbal.

Hoewel de vorm van Dortmund de laatste weken leek te verbeteren, met onder meer een belangrijke overwinning op PSV in de achtste finale, leed het team van Edin Terzić afgelopen weekend een nederlaag tegen concurrent Stuttgart (0-1). Ondanks die nederlaag lijkt de club de weg naar boven in te hebben gezet.

Voorspelling Atlético Madrid – Borussia Dortmund

Bij het bekijken van de quoteringen bij de bookmakers valt op dat Borussia Dortmund als de underdog wordt beschouwd. Atlético Madrid heeft een vrij lage odd, ondanks dat de ploeg van Simeone momenteel niet in topvorm verkeert. De Madrilenen zullen naar verwachting vanuit een defensieve benadering starten, maar Dortmund mag zeker niet worden onderschat. Daarom de tip: wedden op ‘Rust/Eindresultaat: Gelijkspel/Borussia Dortmund’. Deze weddenschap heeft een odd van 10.00 bij Unibet.

Rust/Eindresultaat: Gelijkspel/Borussia Dortmund

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:35
0+
Bosz roemt PSV-ster:  “In de absolute top”
19:23
0+
Dit zijn de opstellingen van Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles
19:15
3+
De opstellingen van Almere en Heerenveen: Noppert keept
19:11
48+
‘Miljoenenstrop voor Feyenoord’
19:00
182+
‘Verrassende nieuwe trainer voor Ajax’
18:49
16+
Arteta bevestigt geweldig nieuws voor Jurriën Timber
18:35
47+
‘Slot naar Liverpool is ook voor Feyenoord een winst’
18:20
151+
Verweij brengt update over zoektocht Ajax naar trainer
18:03
99+
Bakayoko lyrisch over Feyenoord-speler: “Pffoee”
17:47
251+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
17:32
96+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
91+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
30+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
127+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
166+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
89+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
143+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
166+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
617+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
111+
Slot geeft update over status met Liverpool
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie