Voormalig Oranje Leeuwin gaat voor KNVB-job

Foto: Voormalig Oranje Leeuwin gaat voor KNVB-job

Politiecommissaris Frank Paauw krijgt serieuze concurrentie in de strijd om het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Na Hans Nijland heeft nu ook Jeanet van der Laan interesse voor deze baan.

Jeanet van der Laan gaat strijd aan met Hans Nijland en Frank Paauw

Aanvankelijk was Paauw de enige kandidaat voor de KNVB-job. Zijn potentiële benoeming zorgde echter voor grote verontwaardiging onder de voetbalsupporters, aangezien de politiecommissaris zich in het verleden meermaals kritisch uitliet. Eerder werd deze stemming al uitgesteld (29 mei) en dat zorgt nu alsnog voor een serieuze strijd. Zondagavond werd al bekend dat Nijland zich beschikbaar stelt.

Inmiddels heeft ook Van der Laan interesse getoond. De 29-voudig international van de Oranje Leeuwinnen heeft de KNVB al eerder geïnformeerd over haar interesse voor het voorzitterschap. De KNVB liet destijds weten alleen Paauw te willen voordragen aan de stemgerechtigden, die bestaan uit vertegenwoordigers uit het prof- en amateurvoetbal.

Kansrijk?

Van der Laan hoopt via een omweg alsnog op een kans. “Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen”, stelt zij in Langs de Lijn op NPO Radio 1. “Dan moet je vooraf tien handtekeningen van die vertegenwoordigers verzamelen. Nu ook Nijland zich kandidaat heeft gesteld is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer.”

Of Van der Laan, een voormalig Tweede Kamerlid, daadwerkelijk kans maakt? “Het spel is nog niet gespeeld. Ik heb al een aantal handtekeningen binnen. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan.”

Is zij geschikt voor deze baan?

  • Ja
  • Nee
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie