Oranje Leeuwinnen starten vrijdag met EK-kwalificatiereeks

Foto: Oranje Leeuwinnen starten vrijdag met EK-kwalificatiereeks

De Oranje Leeuwinnen beginnen aanstaande vrijdag aan de kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland. Zonder vijf vaste krachten die geblesseerd zijn wordt het een lastige opgave voor het team van Andries Jonker. Of bloeien er nieuwe talenten op?

Oranje Leeuwinnen willen naar EK 2025

Voor de komende 2 duels kan Jonker niet beschikken over sterspelers Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jackie Groenen, Jill Roord en keeper Daphne van Domselaar. Dit is een flinke domper voor het team. Van Vivianne Miedema is bekend dat zij sinds december 2022 kampte met een kruisbandblessure, maar na haar comeback afgelopen januari heeft ze inmiddels weer te maken met een terugslag. Miedema heeft een aantal weken terug een kleine knieoperatie gehad. De verwachting is dat ze over een paar weken weer kan aansluiten bij haar club Arsenal. Keeper Daphne van Domselaar is geopereerd aan haar heup en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Ook Lieke Martens en Jackie Groenen zijn niet van de partij tegen Italië en Noorwegen. Manchester City-speler Jill Roord liep eind januari een zware kruisbandblessure op en is sowieso lang uitgeschakeld. Ook zij is succesvol geopereerd aan haar kwetsuur.

De tegenstanders

De Leeuwinnen nemen het vrijdag in Stadion San Vito in Cosenza op tegen Italië. Het duel in de ‘laars’ begint om 18:15 uur. Op dinsdag 9 april speelt Nederland thuis tegen Noorwegen in het Rat Verlegh Stadion te Breda. Deze wedstrijd begint om 20:45 uur. Beide wedstrijden zijn live te zien op de NOS. Italië timmert de laatste jaren flink aan de weg om dichter bij de top te komen, evenals Noorwegen. Coach Jonker en zijn team zullen dus flink aan de bak moeten om niet direct schade op te lopen in deze kwalificatiereeks.

Vier nieuwelingen

PSV’ers Gwyneth Hendriks en Nina Nijstad zijn voor het eerst opgeroepen. Ook Daniëlle de Jong en Chasity Grant zitten in de 23-koppige selectie van Jonker.

De selectie: Jill Bayings (Bayern München), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (FC Barcelona), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (C.F. Monterrey), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Chasity Grant (Ajax), Gwyneth Hendriks (PSV), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Daniëlle de Jong (FC Twente), Wieke Kaptein (FC Twente), Lize Kop (Leicester City), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Romée Leuchter (Ajax), Nina Nijstad (PSV), Marisa Olislagers (FC Twente), Victoria Pelova (Arsenal), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Zijn de leeuwinnen sterk genoeg om Italië en Noorwegen te verslaan?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie