“Voorlopig is hij de beste speler bij Oranje”

Foto: “Voorlopig is hij de beste speler bij Oranje”

Het Nederlands elftal is vrijdag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Willem van Hanegem had er ‘de pest in’, maar de oud-international blijft tegelijkertijd ook realistisch.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem: “Vooraf dacht ik dat Nederland vrij makkelijk zou winnen, maar ik kreeg een steeds slechter gevoel. Na die mooie goal is er helemaal niets meer gecreëerd en dat is echt zorgelijk. Al geloof ik ook weer niet dat de hele selectie nu volledig van slag is, hoor.”

“Er lopen genoeg ervaren spelers rond die nu niet in paniek zouden moeten raken. Misschien is het ook wel goed dat we nu al een flinke waarschuwing krijgen”, stelt De Kromme. “Mede doordat Louis van Gaal steeds roept dat we wereldkampioen kunnen worden, was er voor de wedstrijd tegen Ecuador een positief sfeertje ontstaan. Maar laten we alsjeblieft reëel blijven. Een plek bij de laatste vier zou echt al een hele prestatie zijn.”

Lof voor Oranje-duo

Van Hanegem vond de goal van Cody Gakpo ‘het enige hoogtepunt van Oranje’. “Echt een geweldige goal. Ik vind het sowieso mooi om naar die jongen te kijken. Hij werkt ook keihard voor het team. Ja, hij heeft alles om dit toernooi de grote ster van het Nederlands elftal te worden, maar dat gaat alleen lukken als iedereen hem dat ook gunt. Zo werkt dat tijdens een groot toernooi, je moet elkaar wat gunnen. Ik hoop dat van harte, dat het geen ik-ik-ik wordt. Ik moet trouwens ook zeggen dat Nathan Aké heel aardig speelde. Voorlopig is hij de beste speler bij Oranje.”

56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie