Voorbeschouwing: wordt Dortmund koploper in de Bundesliga na duel tegen Leipzig?

Foto: Voorbeschouwing: wordt Dortmund koploper in de Bundesliga na duel tegen Leipzig?

Met het oog op de titelstrijd staat er in de Bundesliga een belangrijke wedstrijd op het programma. Gedeeld koploper Borussia Dortmund krijgt namelijk bezoek van RB Leipzig. Tussen beide teams zitten maar vier punten, waardoor deze wedstrijd voor beide teams erg belangrijk is. Leipzig kan inlopen en zich mengen in de titelstrijd bij een overwinning en Dortmund kan even koploper worden in de Bundesliga. Welke ploeg wint deze topwedstrijd? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Borussia Dortmund – RB Leipzig.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

Er is momenteel geen een voetbalclub beter in vorm dan Borussia Dortmund. De ploeg is sinds de winterstop nog altijd ongeslagen en heeft alle wedstrijden gewonnen. Door deze imposante reeks is de club in twee maanden tijd van de zesde plaats naar de tweede plaats geklommen. De Bundesliga winnen leek onmogelijk voor BVB in januari, maar door deze geweldige serie maakt de club nog volop kans. Bayern München heeft een beter doelsaldo, maar qua punten staan de twee aartsrivalen gelijk.

Het is vrij lastig om te bepalen waar het plotselinge succes van de club vandaan komt. De opstellingen van voor de winterstop en na de winterstop verschillen nauwelijks. Het lijkt daarom vooral te komen door de grootse vorm van een aantal spelers. Vooral het middenveld van Dortmund is een een geweldige vorm. Jude Bellingham lijkt deze zomer voor meer dan honderd miljoen te vertrekken bij de club. De jonge Engelsman laat wekelijks zien waarom alle topclubs achter hem aanzitten.

Verder lijkt Julian Brandt te zijn herboren in 2023. De Duitse aanvallende middenvelder scoorde in de laatste vier competitiewedstrijden een doelpunt. In zeven van de laatste acht Bundesliga-duels was Brandt belangrijk met een doelpunt of een assist. Hierdoor is hij met acht doelpunten dan ook de topscorer in de competitie voor de club.

Julian Brandt scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

RB Leipzig: teaminfo en vorm

Net als tegenstander Borussia Dortmund is Leipzig goed uit de winterstop gekomen. Niet zo goed als BVB natuurlijk, maar de club wist wel dichterbij koploper Bayern München te komen. De achterstand bedraagt nog maar vier punten. Een overwinning in deze topwedstrijd zorgt ervoor dat Leipzig een mogelijke tegenstander in de titelstrijd bijna heeft bijgehaald. Toch lijkt het nog te vroeg voor Leipzig om te dromen van een titel. De focus zal nu vooral liggen op het winnen van deze wedstrijd. In de vorige competitiewedstrijd wist Leipzig met 2-1 van concurrent Eintracht Frankfurt te winnen. Emil Forsberg en Timo Werner waren belangrijk in deze wedstrijd omdat beide spelers scoorden en een assist gaven.

Leipzig speelt de laatste weken al goed voetbal, maar op papier zal het nog beter moeten kunnen in de komende tijd. Clubtopscorer Christopher Nkunku raakte voor het WK geblesseerd en is pas een aantal weken terug. In de laatste drie wedstrijden mocht hij telkens het laatste half uurtje meedoen van trainer Marco Rose. Nkunku is op papier de belangrijkste aanvaller van Leipzig en ook tegen Dortmund zal hij voor gevaar kunnen zorgen. Het is nog onduidelijk of hij in deze topper in de basis zal staan of dat Rose hem rustig terug laat komen.

In Nederland kennen we Janis Blaswich allemaal nog van zijn periode bij Heracles. De keeper kwam in de zomer transfervrij over naar Leipzig en door een blessure van aanvoerder en eerste keeper Péter Gulácsi mag Blaswich al een aantal maanden alles spelen. In de vijftien wedstrijden die hij heeft gekeept hield hij maar drie keer de nul, maar hij maakt eigenlijk een prima indruk.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen verraste Leipzig door met 3-0 van Dortmund te winnen. De laatste drie keer wist Leipzig dan ook telkens van Dortmund te winnen in de Bundesliga. Daarvoor won BVB echter vier keer op rij. Eigenlijk zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd in de laatste jaren. De ploeg met de beste vorm van de dag is vaak de winnaar van deze wedstrijd. Verder speelden de twee teams pas twee keer gelijk in de veertien onderlinge wedstrijden.

Wedtip Borussia Dortmund – Leipzig

Dortmund is de logische favoriet voor dit duel. Er is geen enkele ploeg die momenteel betere resultaten haalt dan de geel-zwarten. Leipzig speelt de laatste weken ook goed voetbal, waardoor beide teams elkaar in balans houden. Bij Leipzig is de onduidelijkheid rondom de fitheid van Nkunku wel een minpunt. Zonder de sterspeler van Leipzig zal het moeilijk worden voor de club om te winnen van Dortmund. Daarom de tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.30 bij Circus.

Borussia Dortmund wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie