Voorbeschouwing: wie wint de strijd in de subtop: Lazio – Atalanta?

Foto: Voorbeschouwing: wie wint de strijd in de subtop: Lazio – Atalanta?

Vanwege de enorme voorsprong van Napoli is de titelstrijd in Italië niet per se de meest spannende, maar daarachter is het wel enorm dringen. Zaterdag staan twee clubs tegenover elkaar die graag nog een Champions League-ticket willen pakken. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Lazio – Atalanta Bergamo.

Lazio: teaminfo en vorm

Een plaatsing voor de Champions League zou natuurlijk een mooie prestatie zijn voor Lazio. Alleen al omdat dat niet een gegeven is de laatste jaren. Sinds het seizoen 2012/13 lukte het pas twee keer het miljardenbal te halen. Na zesde en vijfde plekken de vorige jaren moet nu minimaal de top vier behaald worden. Coach Maurizio Sarri is bekend met succes behalen en weet dat dit een haalbaar doel is.

Alleen al omdat er met Juventus, dat vijftien punten aftrek kreeg, een concurrent minder lijkt te zijn voor die vier plekken. Sinds de herstart na het WK werd al vier keer punten verspeeld in zes wedstrijden. Opvallend genoeg won Lazio tussendoor twee keer met daarbij een clean sheet, tegen Sassuolo (0-2) en AC Milan (4-0). In de andere vier duels wisten beide teams tot minimaal een goal te komen.

Ciro Immobile is normaliter de grote man qua goals bij Lazio maar hij scoorde nu al vier competitieduels op rij niet. Toch zal hij waarschijnlijk met Mattia Zaccagni en Pedro de aanval vormen tegen Atalanta. Danilo Cataldi heeft een lichte blessure, maar verder kan Sarri vooral kiezen tussen fitte spelers. Luca Pellegrini werd recentelijk gehuurd van Juventus en hoopt nu in de basisopstelling te mogen beginnen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atalanta Bergamo: teaminfo en vorm

Het zal voor Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners de doelstelling zijn geweest voor dit seizoen: het vorige seizoen overtreffen. De drie derde plekken op een rij waren een topprestatie van de club die lang daarvoor middenmoter was geweest. Maar voor Atalanta Bergamo moet het vooral beter dan de achtste plek waarop het vorige Serie A-seizoen werd beëindigd.

Mede door de punten aftrek van Juventus is de kans op een betere klassering ook vrij groot. Atalanta staat nu op een vijfde plek, op doelsaldo voor AC Milan. De laatste week was een zeer teleurstellende. In de Coppa Italia was Internazionale met 1-0 te sterk, waarna Sassuolo met diezelfde uitslag won in de competitie. Coach Gian Piero Gasperini zal vooral hopen dat zijn ploeg ook weer tot scoren gaat komen.

Atalanta moet het doel zonder Joakim Mæhle en Luis Muriel. De twee basisspelers zitten een schorsing uit en mogen vanaf de tribune toekijken. Davide Zappacosta (hamstring) en Jose Luis Palomino (dij) hebben een blessure. Matteo Ruggeri kan de vervanger van Mæhle worden, terwijl Duvan Zapata mogelijk weer moet plaatsnemen op de reservebank, achter Rasmus Hojlund en Ademola Lookman.

Lazio houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat ze precies gelijk op gaan, met twee gelijke spelen en twee overwinningen voor beide teams in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 10-10 ook exact gelijk. Afgelopen oktober ontmoetten de twee elkaar al in Bergamo. Lazio scoorde destijds in beide helften een keer en hield het doel schoon: 0-2.

Wedtip Lazio – Atalanta Bergamo

Geen enkel Serie A-team scoorde zo vaak in het eerste halve uur als Lazio, namelijk veertien keer. De Romeinen zullen ook in dit duel op zoek gaan naar een vroege treffer. Als dat lukt, dan lijkt een overwinning niet ver weg te zijn. Tip: wedden op ‘Lazio wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.38 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
5+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
11+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
17+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
216+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
38+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
102+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
24+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
58+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
119+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
121+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
20+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
103+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
242+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
114+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
392+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
460+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
22:31
100+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
22:23
135+
Roda compleet afgeslacht door NAC
22:20
269+
Jahanbakhsh ‘was bijna naar PSV gegaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie