Voorbeschouwing: wie degradeert er uit La Liga in de laatste speelronde?

Foto: Voorbeschouwing: wie degradeert er uit La Liga in de laatste speelronde?

De kampioen van Spanje is al lang en breed bekend, maar er kan in de laatste speelronde nog het een en ander veranderen. Er strijden verschillende ploegen om de Europese tickets en de degradatiestrijd is ook nog in volle gang. Er zijn een aantal ploegen die in de laatste speelronde nog kunnen degraderen. Voor deze degradatieploegen is het alles of niets in de laatste duels van dit seizoen. Daarnaast voeren de twee topclubs uit Madrid nog een prestigestrijd om plaats twee. Welke ploegen weten het seizoen goed af te sluiten? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Real Sociedad – Sevilla, Villarreal – Atletico Madrid, Real Madrid – Athletic Bilbao en Real Valladolid – Getafe.

Real Sociedad – Sevilla

Voor het eerst sinds 2013 is Real Sociedad weer eens vierde in La Liga geworden. De afgelopen seizoenen behoorde de club al vast bij de subtop met vijfde en zesde plaatsen, maar volgend seizoen mag Sociedad dus de Champions League in. De achterstand op kampioen Barcelona is twintig punten, maar dat zal het team niet veel uitmaken. Voor veel van deze spelers wordt het aankomend seizoen voor het eerst spelen in het Miljardenbal. De voorsprong op de nummer vijf is nu vijf punten, waardoor het team van trainer Imanol Alguacil veilig is.

Real Sociedad heeft deze plaats op de ranglijst te danken aan een solide seizoen én aan wat hulp van tegenstander Sevilla. De tegenstander van dit duel hoort eigenlijk in de top van de competitie te staan, maar door een slecht seizoen kan Real Sociedad nu profiteren en vierde worden. Deze geweldige prestaties heeft de club onder andere te danken aan David Silva. De middenvelder is ondertussen 37, maar laat nog bijna wekelijks zijn klasse zien op het veld van het Estadio Anoete.

Voor Sevilla had dit een erg belangrijke wedstrijd kunnen zijn. Momenteel staat de ploeg op de elfde plaats, waardoor het geen Europees voetbal zou spelen. Bij een overwinning op Sociedad kan Sevilla mathematisch nog stijgen naar de zevende plaats, maar het ticket voor de voorronde van de Conference League dat daarbij hoort zal sowieso aan Sevilla voorbij gaan. Doordat Sevilla afgelopen week voor de zevende keer de Europa League heeft gewonnen, heeft de club ondertussen namelijk een ticket voor de Champions League van volgend seizoen veroverd. In de finale tegen AS Roma kwam het team op achterstand, maar door een eigen doelpunt van Mancini moest er worden verlengd en na penalty’s kwam Sevilla als winnaar uit de bus.

Wedtip Real Sociedad – Sevilla

Sociedad is in een redelijke vorm en heeft het geluk dat Sevilla net een finale heeft gespeeld. Hierdoor zullen de spelers niet helemaal fit aan de wedstrijd staan en er zal toch een klein feestje zijn gevierd in Budapest, wat het herstel niet ten goede komt. Daarom de tip: wedden op ‘Real Sociedad wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.77 bij Circus.

Real Sociedad wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Villarreal – Atletico Madrid

Het team van Quique Setién is bezig aan een goed seizoen. Villarreal heeft zich danwel niet geplaatst voor de Champions League, maar kijkende naar de historie van de club is een vijfde plaatst erg netjes. Verder heeft men in het midden van dit seizoen afscheid moeten nemen van Unai Emery. De trainer vertrok naar Aston Villa, waardoor Setién als opvolger werd aangetrokken. Onder de Spaanse trainer pakte Villarreal veel punten, maar verloor het ook teleurstellend van Anderlecht in de achtste finale van de Conference League. Hier hadden de fans meer van verwacht, zeker na al de successen in Europa onder Emery.

De vorm van de selectie is eigenlijk top. In de laatste zeven wedstrijden verloor Villarreal slechts één keer. Dat was dan wel in de vorige wedstrijd, maar het laat toch zien hoe goed het gaat met de club. Rayo Vallecano was met 2-1 te sterk afgelopen weekend, maar daarvoor werden wel ploegen als Espanyol, Celta, Athletic Bilbao, Girona en Cádiz verslagen.

Voor Diego Simeone standaarden begon Atlético Madrid dramatisch aan het seizoen. De club kreeg ongelofelijk veel doelpunten tegen en werd uitgeschakeld in de Champions League in een poule met Bayer Leverkusen, Club Brugge en FC Porto. Voordat het winterse WK begon stond Atlético dan ook op de vijfde plaats van La Liga. Na de winterstop is het gaan lopen bij de club en dat is eigenlijk allemaal te danken aan Antoine Griezmann. De Franse superster speelde echt een waanzinnig goed WK en hij heeft die vorm meegenomen naar Atlético en iedereen ermee beïnvloed.

Meer dan de helft van zijn doelpunten en assists komen uit het tweede deel van het seizoen. In de laatste negen wedstrijden is hij direct betrokken geweest bij twaalf treffers. Dat zijn echt weergaloze cijfers voor een speler die niet eens in de punt van de aanval speelt. In de vorige competitiewedstrijd tegen Real Sociedad, die met 2-1 werd gewonnen, was Griezmann met een doelpunt en assist dan ook wéér belangrijk.

Onze voorspelling

Beide teams steken in een uitstekende vorm. Winst of verlies maakt voor de Europese tickets voor beide niet meer uit. Atlético zou bij een overwinning van zichzelf en een nederlaag van rivaal Real Madrid nog tweede kunnen worden en zal daar dan ook alles aan doen. Griezmann zal zijn team weer bij de hand willen nemen en zo een nieuwe overwinning over de streep willen trekken. Daarom is onze voorspelling ‘Atlético Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.50 bij bet365.

Atlético Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid – Athletic Bilbao

Voor de club van Carlo Ancelotti eindigt dit seizoen toch in een soort van mineur. In de titelstrijd was Real Madrid al snel afgehaakt en nu kan stadsgenoot Atlético nog over De Koninklijke heen als er niet wordt gewonnen tegen Athletic Bilbao. Ook werd er in de halve finale van de Champions League verloren van Manchester City. Toch zijn er ook goede dingen gebeurd dit seizoen. Zo heeft Real de UEFA Super Cup, het WK voor clubteams en de Copa del Rey gewonnen dit seizoen. Het is dus niet zo dat Real Madrid met lege handen staat aan het einde van het seizoen, maar het had beter gemoeten in Madrid.

De resultaten zijn ook niet altijd om naar huis te schrijven in de afgelopen weken. Drie van de laatste vijf duels werden gewonnen en de andere wedstrijden werden verloren. Met een overwinning op Sevilla afgelopen weekend kan Real wel met een beetje vertrouwen naar deze kraker tegen Bilbao toeleven.

Athletic Bilbao begon het seizoen fantastisch onder Ernesto Valverde. Na negen competitiewedstrijden stond de club op de derde plaats en leek het serieus mee te gaan doen om een top vier-klassering. In januari en februari verspeelde Bilbao heel veel punten, waardoor een hoge klassering uit zicht kwam. Daarna kwam de vorm weer iets terug bij de ploeg, maar in mei ging alles weer fout bij Los Leones. Vijf van de laatste zeven competitiewedstrijden zijn verloren gegaan voor Bilbao.

Toch kan de club het seizoen nog redden bij een overwinning. Athletic heeft net zoveel punten als Osasuna, maar door eem beter onderling resultaat staat Osasuna momenteel zevende en niet Bilbao. Bij een overwinning van de club en puntenverlies van Osasuna wordt het team van Valverde nog zevende en plaatst het zich voor de voorronde van de Conference League.

Voorspelling Real Madrid – Athletic Bilbao

Beide teams steken niet in de beste vorm, maar bij Bilbao lijkt het nog een stukje minder te gaan dan in Madrid. Bilbao speelt nog om een Europees ticket, terwijl Real geen punten wil verspelen om voor rivaal Atlético Madrid te eindigen dit seizoen. Zowel Real als Athletic Bilbao scoren gemakkelijk dit seizoen. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.70 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Valladolid – Getafe

De laatste wedstrijd in deze voorbeschouwing is een echte degradatiekraker. In Spanje degraderen de onderste drie teams direct en is er geen play-off zoals in Nederland. Espanyol en Elche zijn al gedegradeerd en Real Valladolid staat nu op de achttiende plek. Het team heeft 39 punten en de nummer dertien in La Liga heeft 41 punten. Bij een overwinning kan Valladolid dus in theorie nog flink stijgen, maar bij een nederlaag is de club zeker van degradatie.

In de afgelopen twee competitiewedstrijden lijkt Valladolid de laatste kansen te pakken. Er werd met 3-1 gewonnen van Barcelona en afgelopen week werd er gelijkgespeeld tegen Almería. Door deze plotselinge vormwisseling maakt de promovendus dus nog kans om zich te handhaven in de Primera División.

Getafe is ook nog niet zeker van handhaving dit seizoen. De club zal zelf moeten verliezen van Valladolid én dan zullen er drie ploegen, die nu onder Getafe staan, moeten verliezen voordat de ploeg degradeert naar de tweede liga. Toch is het scenario niet ondenkbaar, dus moet Getafe er alles aan doen om minimaal één punt te pakken in deze degradatiekraker tegen Valladolid. Het voordeel van het team van trainer Pepe Bordalás is dat hij het wel allemaal nog in eigen hand heeft.

Bordálas is ook pas weer zes wedstrijden de trainer van Getafe. De ploeg stond op de achttiende plaats, maar sinds de komst van de Spaanse trainer heeft Getafe drie keer gewonnen. Door deze uitstekende reeks staat de ploeg nu veertiende en kunnen ze zichzelf veilig spelen tegen Valladolid.

Voorspelling Real Valladolid – Getafe

In de afgelopen weken lijken beide ploegen de vorm te hebben gevonden. Bij Getafe kwam de vorm wat eerder dan bij Valladolid, maar het gaat er om dat beide teams de handhaving nog in eigen hand hebben. Valladolid moet simpelweg winnen en Getafe wil vooral niet verliezen. Sinds Bordálas daar zit gaat het stukken beter met de club. Tip: wedden op ‘Getafe wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.50 bij Unibet.

Getafe wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:35
21+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
51+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
110+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
58+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
74+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
124+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
126+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
202+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
190+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
507+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2153+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
794+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
189+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
82+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
646+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
742+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
942+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie