Voorbeschouwing: welke Italiaanse ploegen weten een stap te zetten naar de Champions League?

Foto: Voorbeschouwing: welke Italiaanse ploegen weten een stap te zetten naar de Champions League?

Napoli is afgelopen speelronde officieel kampioen van Italië geworden. De titelstrijd is dus beslist, maar daarachter is het nog erg spannend. Er zijn nog zes ploegen die strijden om een plek in de topvier van de Serie A. Al deze zes ploegen treffen deze speelronde een directe concurrent en kunnen dus een belangrijke stap richting een Champions League-ticket zetten. Welke ploegen weten te profiteren in deze belangrijke speelronde? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden AC Milan – Lazio Roma, AS Roma – Internazionale en Atalanta Bergamo – Juventus.

AC Milan – Lazio Roma

Het AC Milan van Stefano Pioli staat momenteel zesde in de Serie A. De achterstand op tegenstander Lazio, dat tweede staat, is nu zes punten. Daarentegen is de achterstand op de felbegeerde vierde plaats slechts twee punten. De vijf komende competitiewedstrijden zijn daarom extreem belangrijk voor de ploeg. Tegen een directe concurrent winnen heeft meerdere voordelen. Bij een overwinning pakt Milan drie punten, maar komt de ploeg ook direct drie punten dichterbij een directe concurrent.

De laatste zes wedstrijden is Milan ongeslagen in de Serie A. Toch werd er maar twee keer gewonnen. Napoli en Lecce werden verslagen, maar er werd gelijkgespeeld tegen Empoli, Bologna, AS Roma en Cremonese. Eigenlijk speelt de ploeg heel wisselvallig, sommige wedstrijden worden vrij gemakkelijk gewonnen en daarna lijkt het elftal te weinig creativiteit te hebben. In de wedstrijden dat Milan het spel niet hoeft te maken zijn ze beter dan wanneer de tegenstander de bus parkeert.

Lazio Roma is bezig aan een succesvol seizoen. De ploeg was niet goed genoeg om het Napoli lastig te maken, maar staat wel knap tweede. Lazio heeft hiermee de beste uitgangspositie om zichzelf bij de beste vier van Italië te voetballen. In tegenstelling tot een aantal concurrenten kan de ploeg uit Rome het zich nog permitteren om een keertje punten te laten liggen. Sinds februari wist Lazio bijna elke competitiewedstrijd te winnen, maar de laatste weken zakte het weer iets weg. Er werd namelijk verloren van Torino en Internazionale, waardoor de concurrentie weer dichterbij kon komen. Afgelopen duel werd Sassuolo daarentegen met 2-0 verslagen.

Wedtip AC Milan – Lazio Roma

Ondanks dat de vorm van Lazio eigenlijk beter is dan van tegenstander AC Milan is de ploeg uit Milaan de favoriet voor deze wedstrijd. Dat is ook best te begrijpen aangezien dit de wedstrijden zijn waarin Milan op zijn best is. Lazio Roma heeft graag de bal en wil het spel maken, in deze wedstrijden kan Milan counteren en dan zijn ze erg gevaarlijk. Tip: wedden op ‘AC Milan wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.97 bij Circus.

AC Milan wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma – Internazionale

De ploeg van José Mourinho staat zevende in de Serie A en heeft een achterstand van twee punten op de nummer vier. Tegenstander Internazionale staat nu vierde waardoor Roma bij een overwinning zomaar op de vierde plaats kan belanden. Vergeleken met de concurrentie heeft Roma wat minder geld te spenderen en dat is eigenlijk ook wel terug te zien in de selectie. De andere topploegen in Italië hebben individueel vaak betere spelers, maar Roma heeft met Mourinho een coach die alles wat erin zit uit een selectie kan halen.

Een grote aderlating voor Mourinho is dat sterspeler Paulo Dybala waarschijnlijk nog niet fit zal zijn voor de ontmoeting met Inter. De Argentijnse aanvaller is de belangrijkste speler bij Roma aangezien hij uit het niets iets geniaals kan doen, waardoor de ploeg uit Rome wedstrijden wint. Feyenoord kan hier bijvoorbeeld over meepraten.

Inter leek bezig te zijn aan een teleurstellend seizoen, maar de laatste weken lijkt de ploeg zich te herstellen. Door verrassende overwinningen in de Champions League staat de ploeg voor het eerst in jaren weer in de halve finale van het Miljardenbal. Daarnaast is Inter door drie keer op rij te winnen naar de vierde plaats van de Serie A geklommen. Er werd de laatste weken namelijk gewonnen van Empoli, Lazio Roma en Hellas Verona. Vooral de laatste competitiewedstrijd tegen Hellas Verona zal de fans van Internazionale goed hebben gedaan. De degradatiekandidaat werd namelijk met 0-6 verslagen. Lautaro Martínez en Edin Džeko scoorde beide twee keer en waren daarmee belangrijk in deze overwinning.

Onze voorspelling

Eerder dit seizoen won Roma met 1-2 van Internazionale. Nu lijken de rollen echter omgedraaid te zijn. Roma steekt niet in de beste vorm en Inter lijkt het seizoen positief te gaan eindigen. Daarnaast kan Dybala wellicht niet meedoen tegen Inter, hierdoor lever Roma veel kwaliteit in. Daarom is onze voorspelling ‘Internazionale wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.50 bij Circus.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atalanta Bergamo – Juventus

De laatste topwedstrijd van deze speelronde is tussen Atalanta Bergamo en Juventus. Het Atalanta van Gian Piero Gasperini behoorde een aantal jaren vast tot de topvier van Italië, maar er werd te laat doorgeselecteerd waardoor de club iets afzakte. Nu staat er een nieuwe lichting op en maakt de club weer volop kans op de Champions League. Door een uitstekende reeks is de ploeg van een betekenisloze zevende plaats naar de vijfde plaats in de competitie geklommen. De achterstand op de nummer vier is nu twee punten en tegenstander Juventus staat vijf punten voor. Met nog vijf wedstrijden te spelen is alles dus nog mogelijk. De laatste drie wedstrijden tegen AS Roma (3-1), Torino (1-2) en Spezia Calcio (3-2) werden allemaal gewonnen, waardoor de club dichter bij de top wist te komen.

Juventus leek lange tijd uitgeschakeld te zijn voor Europees voetbal door de vijftien punten aftrek die de ploeg had gekregen. Door het hoger beroep, voor nu, te winnen kreeg de club de punten weer terug en doet Juventus gewoon weer mee in de top van de Serie A. De achterstand op de nummer twee is slechts één punt en de ploeg heeft vijf punten voorsprong op de nummer vijf, zes en zeven. Hierdoor heeft de ploeg uit Turijn het allemaal nog in eigen handen. De ploeg kan het zich veroorloven om een keer punten te laten liggen in de komende vijf duels, dat kan tegenstander Atalanta bijvoorbeeld niet.

De Oude Dame won vorige speelronde met 2-1 van Lecce, maar daarvoor werd er vier keer niet gewonnen. Eerder dit seizoen namen de twee ploegen het ook al tegen elkaar op en toen eindigde deze wedstrijd in een spectaculaire 3-3.

Voorspelling Atalanta Bergamo – Juventus

Juventus steekt niet in een geweldige vorm, maar de club moet nooit worden onderschat. Bij Atalanta volgen uitstekende wedstrijden na slechte resultaten, de ploeg van onder andere Marten de Roon heeft geen constant niveau. Toch lijkt deze club momenteel een streepje voor te hebben. Onze top: wedden op ‘Atalanta wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.45 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
36+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
16+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
48+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
565+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
310+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
354+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
340+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
37+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
119+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
32+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
420+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
258+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
638+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
403+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1502+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie