Voorbeschouwing: Maakt PSV, Feyenoord of Ajax een misstap in de Eredivisie?

Foto: Voorbeschouwing: Maakt PSV, Feyenoord of Ajax een misstap in de Eredivisie?

Na een week vol bekervoetbal staat de Eredivisie weer op het programma. In de 21e speelronde van de Nederlandse competitie treft de traditionale top drie vooral tegenstand uit het rechterrijtje. Weet Ajax de vierde plek te veroveren? En wat doen Feyenoord en PSV dit weekend? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden sc Heerenveen – Ajax, FC Volendam – PSV en Feyenoord – Sparta.

sc Heerenveen – Ajax

De ploeg van trainer Kees van Wonderen doet het niet geweldig dit seizoen. Heerenveen begon dit seizoen dramatisch door in de eerste negen duels slechts zeven punten te pakken. Daarna kwam er een betere periode bij de club. In de voorbije weken valt het echter weer wat tegen en in de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie pakte Heerenveen slechts drie punten. Er werd gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle (2-2), AZ (2-2) en Fortuna Sittard (3-3).

Doelman Andries Noppert ligt onder vuur in Heerenveen. De keeper stond afgelopen seizoen nog onder de lat tijdens het wereldkampioenschap in Qatar, maar dit seizoen komt er weinig uit. Noppert heeft in de laatste wedstrijden meerdere fouten gemaakt, waardoor hij op de bank plaats moest nemen tegen Fortuna Sittard. Mickey van der Hart deed het niet veel beter. Heerenveen speelde met 3-3 gelijk tegen Fortuna en kreeg dus nog altijd te veel doelpunten tegen.

Bij Ajax gaat het de laatste weken een stuk beter. Het spel is niet altijd een lust voor het oog, maar er wordt wel veel gewonnen. Sinds John van ‘t Schip het overnam heeft Ajax nog niet verloren in de Eredivisie. Met Jordan Henderson heeft de club ook de nodige ervaring binnengehaald. Tegen PSV in De Topper maakte Henderson zijn eerste minuten. Afgelopen speelronde eindigde deze topwedstrijd uiteindelijk in 1-1. Steven Berghuis en Luuk de Jong zorgden ervoor dat de ploegen elkaar in evenwicht hielden.

De Amsterdammers zullen met een dubbel gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen PSV. Kenneth Taylor hielp een aantal kansen om zeep, maar uiteindelijk is een gelijkspel tegen de koploper een goed resultaat. De laatste weken loopt Ajax rustig steeds wat punten in op de directe concurrentie. De club staat al gelijk in punten met AZ en de achterstand op de FC Twente, de nummer drie, bedraagt nu zes punten. In de komende veertien competitiewedstrijden is er dus nog een hoop mogelijk voor Ajax.

Wedtip sc Heerenveen – Ajax

Eerder dit seizoen wist Ajax in de ArenA met 4-1 te winnen van sc Heerenveen. Op dit moment treffen de Amsterdammers een gehavende tegenstander die niet vol vertrouwen zal toeleven naar dit duel. Ajax kan echter terugkijken op een succesvolle periode en gaat voor de volgende drie punten. Tip: wedden op de einduitslag ‘Ajax wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.74 bij Unibet.

Ajax wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Volendam – PSV

Bij FC Volendam gaat het niet lekker. De club heeft in twintig wedstrijden pas twaalf punten weten te bemachtigen. Hierdoor staat de ploeg gedeeld laatste met Vitesse. De achterstand op een veilige plek op de ranglijst is momenteel zeven punten. Alles is dus nog mogelijk voor de club, al moet men dan snel meer punten pakken. Regillio Simons staat pas sinds eind december voor de groep. Er kan niet worden gezegd dat Simons de groep al op de juiste manier heeft weten te raken.

In de twee wedstrijden dat hij hoofdtrainer was werden er geen punten gepakt. Fortuna Sittard (0-1) en FC Utrecht (4-2) waren een maatje te groot voor Volendam. De laatste overwinning dateert van 16 december tegen Heerenveen, toen er met 1-2 werd gewonnen door de ploeg. Volendam krijgt te veel doelpunten tegen. Alleen Heracles hoeft meer tegendoelpunten te incasseren dan Volendam. De club scoort zelf genoeg om de degradatie te ontlopen, maar moet het achterin gesloten houden en dat lukt tot op heden niet.

De ploeg van Peter Bosz staat nog altijd soeverein aan kop in de Eredivisie. Door het gelijkspel tegen Ajax bedraagt de voorsprong op concurrent Feyenoord nu tien punten. Deze voorsprong is nog altijd zo groot dat de club het eigenlijk niet meer weg mag geven. In de Eredivisie werd er dit seizoen twee keer gelijkgespeeld. De overige achttien duels sloot PSV winnend af. Er kan dan ook weinig negatiefs woden gezegd over PSV. Het enige is dat deze twee gelijke spelen erg recent waren. In de laatste drie duels werden er vijf punten gepakt door PSV. Hierdoor is de concurrentie iets dichterbij gekomen.

Bosz heeft de laatste weken pech met wat blessureleed. Noa Lang was net terug bij de Eindhovenaren en kreeg toen een nieuw kwetsuur. Verder kan de oefenmeester nog altijd geen beroep doen op Joey Veerman. Zonder de middenvelder merk je dat PSV een stuk minder draait. Met Veerman wordt er gemakkelijker door de defensie van de tegenstander gespeeld en kan PSV zelf onder bijna elke druk uitvoetballen. Tegen Volendam zal het ook wel zonder Veerman moeten lukken, maar met het oog op de belangrijke Europese wedstrijden in de komende weken is het voor PSV jammer dat hij nog niet fit is.

Onze voorspelling

PSV is terecht de favoriet voor deze wedstrijd. Eerder dit seizoen won de ploeg uit Eindhoven met 3-1 van Volendam. De vorm van de thuisploeg is op dit moment nog minder dan toen en Volendam moet oppassen dat het niet wordt vernederd door PSV. Inzetten op een overwinning van de ploeg uit Eindhoven heeft dan ook weinig zin. Daarom de voorspelling ‘Luuk de Jong scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.58 bij Unibet.

Luuk de Jong scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – Sparta

Feyenoord heeft een aantal drukke weken achter de rug. Van de topclubs uit Nederland is Feyenoord de enige ploeg die nog in de KNVB Beker zit. Tijdens de afgelopen weken hebben de Rotterdammers dan ook meerdere malen een midweekse wedstrijd moeten spelen. Afgelopen woensdagavond nam Feyenoord het in de kwartfinale op tegen AZ. Uiteindelijk werd er thuis, vrij gemakkelijk, met 2-0 gewonnen van de ploeg uit Alkmaar.

Toch zat er ook een kleine smet op de overwinning van Feyenoord. Zo moest Gernot Trauner het veld verlaten met iets wat op een hamstringblessure leek. Daarnaast raakte Quinten Timber ook geblesseerd. Hij kreeg een bal in zijn gezicht en moest met een brancard het veld verlaten. Deze twee spelers zijn er in de Rotterdamse Derby tegen Sparta hoogstwaarschijnlijk dan ook niet bij. Doordat er in de vorige speelronde van de Eredivise drie punten zijn behaald, is Feyenoord twee punten ingelopen op PSV. De achterstand is nu tien in plaats van twaalf punten. Het gat is nog groot, maar Feyenoord loert op elke misstap van PSV.

Jeroen Rijsdijk begon het seizoen uitstekend met Sparta. Na twaalf speelrondes stond de ploeg op de zesde plaats van de Eredivisie. De laatste weken is het echter erg wisselvallig bij Sparta. In de laatste zeven duels werd er twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Er is dan ook niet echt een trend te zien in de vorm van Sparta. De ploeg heeft nog geen enkele keer dit seizoen twee wedstrijden op rij weten te winnen.

Afgelopen zondag verloor de ploeg met 0-2 van PEC Zwolle. Door deze nederlaag zakte Sparta naar de negende plaats. Het verschil tussen acht en negen is immens in de Eredivisie. Als je in de top acht eindigt doe je namelijk mee met de play-offs om Europees voetbal.

Voorspelling Feyenoord – Sparta

In de tweede speelronde van dit seizoen eindigde dit duel in een gelijkspel (2-2). De verhoudingen liggen op dit moment wel anders. Het blijft een derby waardoor alles mogelijk is, maar normaal gesproken moet Feyenoord in deze wedstrijd drie punten pakken. Het nadeel is dat de ploeg op woensdag nog een wedstrijd heeft gespeeld en daardoor minder fris aan de start van deze derby zal staan. Tip: wedden op ‘Beide teams scoren’. Deze weddenschap is beschikbaar bij Unibet en heeft een odd van 2.38. Daarnaast heeft Unibet wellicht nog een mooie bonus.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie