Voorbeschouwing: Bayern München wil opnieuw vertrouwen tanken tijdens Der Klassiker

Foto: Voorbeschouwing: Bayern München wil opnieuw vertrouwen tanken tijdens Der Klassiker

Duitsland maakt zich op voor Der Klassiker, hét ultieme Bundesliga-affiche. Recordkampioen Bayern München ontvangt de eeuwige uitdager van de afgelopen jaren, Borussia Dortmund. Saillant is alleen wel dat beide ploegen nu al met zekerheid kunnen zeggen dat ze geen kampioen gaan worden. In deze voorbeschouwing lees je de beste informatie en tips om te gaan wedden op deze topwedstrijd.

Allianz Arena

Bundesliga

30 maart 2024

19:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 maart 2024 18:31.

Bayern München: teaminfo en vorm

Er zullen genoeg supporters van Bayern München zijn die te jong waren om het voetbal op de voet te volgen toen de Beierse club voor de laatste maal niet de Duitse landstitel binnenhaalde. In 2011 en 2012 was het Borussia Dortmund dat onder leiding van Jürgen Klopp tweemaal op rij kampioen werd. Daarna begon een hegemonie van elf seizoenen op rij waarin het Bayern was dat met de schaal omhoog stond.

Dat zit er dit seizoen niet in. Natuurlijk is koploper Bayer Leverkusen bezig aan een enorm goed seizoen, maar bij Bayern mag men ook zichzelf aankijken, want er gaat een hoop mis. Een van de problemen wordt duidelijk door naar het aantal tegendoelpunten te kijken. Dat zijn er 31, met nog acht wedstrijden te gaan, nu al meer dan in zes van de elf kampioensjaren. Alleen in het seizoen 2020/21 (44 tegengoals) overlegde Bayern net zo’n slecht gemiddelde.

Aan het begin van deze maand leek het voorbij voor coach Thomas Tuchel, na opeenvolgende nederlagen tegen Leverkusen (3-0), Lazio (1-0) en VfL Bochum (3-2). Na een lastige 2-1-zege op RB Leipzig volgde een 2-2-gelijkspel tegen SC Freiburg. Daarna zette Bayern een mooie en overtuigende zegereeks neer. Van Lazio (3-0), Mainz 05 (8-1) en SV Darmstadt (2-5) werd telkens met minimaal drie doelpunten verschil gewonnen.

Het wordt nog flink puzzelen voor Tuchel. Harry Kane miste zijn interlands, waar Manuel Neuer en Aleksandar Pavlovic met een blessure terugkwamen. Zij zijn onzeker voor dit duel. Bouna Sarr en Sacha Boey zijn er sowieso niet bij, terwijl het wachten is op de terugkeer van Noussair Mazraoui en Raphaël Guerreiro. Kingsley Coman lijkt hersteld genoeg om als invaller zijn rentree te gaan maken voor de recordkampioen.

Bayern München wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

In een seizoen waarin Bayern het laat afweten is het vaak kijken naar Borussia Dortmund om het over te nemen. Dit lukte bijvoorbeeld toen in 2011 en 2012 aaneengesloten landstitels werden binnengehaald door de club uit het Ruhrgebied. Tijdens de afgelopen seizoenen bevestigde Dortmund de reputatie die de club heeft als grootste uitdager van Bayern, met vier tweede plekken in de laatste vijf seizoenen.

Dit seizoen is een titel voor Dortmund wel echt uitgesloten. De achterstand op de koppositie is liefst twintig punten; het verschil met de nummer tien Werder Bremen is even groot. Dortmund staat nog op een vierde plek, maar het zal de hete adem van RB Leipzig (op slechts één punt) in de nek voelen. Een plekje zakken betekent geen ticket voor de Champions League van volgend seizoen. Alle hens aan dek dus nog in het restant van dit seizoen.

Des te opvallender is het dat het team van coach Edin Terzic nog wel actief is in die Champions League, na zonder overtuiging van PSV te winnen over twee duels (1-1 en 2-0). Recentelijk verspeelde Dortmund punten tegen VfL Wolfsburg (1-1) en 1899 Hoffenheim (2-3-verlies), maar tijdens de afgelopen drie competitieduels werd gewonnen: van Union Berlin (0-2), Werder Bremen (1-2) en Eintracht Frankfurt (3-1).

Terzich hoeft in tegenstelling tot zijn concullega Tuchel iets minder puzzelstukjes te leggen voor zijn opstelling. Ramy Bensebaini moet deze wedstrijd door een knieblessure aan zich voorbij laten gaan en Marcel Sabitzer zit een schorsing uit. Maar daar staat de terugkeer van Sébastien Haller tegenover. Toch is de kans groot dat hij nog voorrang moet geven aan Niclas Füllkrug in de punt van de aanval. Hij maakte in de interlandperiode namens Duitsland de winnende tegen Nederland. Tegenstander van toen en nu weer ploeggenoot Donyell Malen scoorde voor Dortmund vijf keer in de laatste zes wedstrijden. De Nederlander trof ook één keer doel bij zijn nationale ploeg: de 4-0 tegen Schotland.

Donyell Malen scoort

Vorige ontmoetingen

Bij Borussia Dortmund kijken ze niet graag terug naar de eerdere ontmoeting dit seizoen. In het eigen Signal Iduna Park werd namelijk met 0-4 verloren, door een goal van Dayot Upamecano en een hattrick van Harry Kane. Maar verder terugkijken zal ook weinig plezier opleveren. De voorgaande elf onderlinge ontmoetingen leverden namelijk één gelijkspel op en liefst tien zeges voor Bayern.

Wedtip Bayern München Borussia Dortmund

Gezien het recente onderlinge verleden van deze twee teams is het vrijwel onmogelijk om niet een thuiszege te verwachten. Bayern won de laatste negen keer in eigen huis van Dortmund, waarmee de twee concurrenten niet zo aan elkaar gewaagd blijken. De kans is dan ook groot dat de thuisploeg aardig op schot zal zijn in deze wedstrijd. Je kunt wedden op ‘Bayern München schiet 7,5 keer op doel of vaker’, tegen een odd van 1.98.

Bayern München schiet 7,5 keer op doel of vaker

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:32
3+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
2+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
32+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
390+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
374+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
304+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
275+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
46+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
181+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
287+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
102+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
114+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
11:40
8269+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:25
276+
Van Persie doet onthulling over bizarre WK-wereldgoal
11:11
310+
‘Ajax wijst ‘bleu’ tweetal af’
10:53
308+
‘Ajax zet streep door Ten Hag’
10:35
968+
‘Verrassende transferwending voor Mats Wieffer’
10:20
86+
Derksen en Driessen oneens over Ten Hag: “Velt eigen doodvonnis”
10:00
28+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
09:50
437+
Ajax krijgt NEC-waarschuwing: “Van AZ kunnen we zeker winnen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie