Voorbeschouwing: Ajax en PSV zetten strijd om tweede plek voort

Foto: Voorbeschouwing: Ajax en PSV zetten strijd om tweede plek voort

Het besef dat Feyenoord onderweg is naar de eerste landstitel sinds 2017 zal ook zijn ingedaald bij de twee achtervolgers. Zodoende zijn Amsterdam en Eindhoven vooral in de ban van de strijd om plek twee. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op FC Volendam – PSV en Ajax – FC Emmen.

FC Volendam PSV

Wim Jonk voelde het als zijn voornaamste taak om het gedachtegoed van Johan Cruijff in de praktijk te blijven brengen. Dat deed hij goed in de Keuken Kampioen Divisie, waar FC Volendam met attractief voetbal promoveerde. Maar een niveautje hoger moest Jonk zich aanpassen. Volendam speelt behoudender sinds de herstart na het WK en dat heeft positieve gevolgen gehad.

Er is nu een kleine voorsprong van drie punten op de degradatieplaatsen. Dit komt mede doordat in de laatste zeven Eredivisieduels drie keer gewonnen is. Vooral in eigen huis doet Volendam het goed, met vijf zeges en een gelijkspel in de laatste zes duels. Henk Veerman mocht tegen sc Heerenveen (2-1 verlies) weer eens in de basis starten en scoorde direct, dus hij hoopt ook nu te mogen starten van Jonk.

Door de recente nederlaag van Ajax tegen Feyenoord is PSV weer teruggekomen in de strijd om de tweede plek. Coach Ruud van Nistelrooij zag de achterstand kleiner worden en weet dat het nu alleen nog het doelsaldo is. Hij zoekt vooral nog naar de beste invulling van het middenveld. Sinds Érick Gutiérrez speelt worden meer punten behaald, maar dit gaat de laatste weken wel ten koste van Ibrahim Sangaré.

Een 1-1 bij Vitesse is het enige smetje op een reeks van acht zeges in negen wedstrijden. Opvallend is dat in vier van de laatste vijf duels wel gewonnen werd, maar niet zonder een tegendoelpunt. Van Nistelrooij moet het stellen zonder Mauro Júnior maar verder lijkt iedereen fit. Jarrad Branthwaite hoopt weer terug te kunnen keren in de basis, mogelijk ten koste van André Ramalho.

Wedtip FC Volendam – PSV

FC Volendam heeft het eigen Kras Stadion als geheime wapen, gezien de goede prestaties in eigen huis. Maar kwalitatief zou PSV deze wedstrijd gewoon moeten winnen. De kans is echter groot dat dit niet gepaard gaat met het houden van de nul. Daarom de tip: wedden op ‘PSV wint en beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.37 bij Bet365.

PSV wint en beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – FC Emmen

Er lijkt zo langzamerhand wat meer duidelijkheid te komen in de duiventil van Ajax. Met Jan van Halst is de voetbalpositie in de Raad van Commissarissen weer ingevuld en Sven Mislintat is de nieuwe technisch directeur van de Amsterdammers. John Heitinga hoopt op korte termijn te horen of hij definitief mag aanblijven als trainer of dat toch nog bijvoorbeeld Peter Bosz wordt aangesteld.

Ajax bereikte via een knotsgekke wedstrijd de finale van de beker en wist vorige week die stijgende lijn door te trekken; Fortuna Sittard werd met 4-0 verslagen. Ook hoopt Ajax weer de nul te houden, wat in vier van de laatste zeven wedstrijden lukte. Devyne Rensch en Mohammed Kudus moeten ook tegen Emmen gemist worden, waardoor Florian Grillitsch weer hoopt op een plek in de basis.

De abominabele vorm van zowel FC Groningen als SC Cambuur is een zegen voor FC Emmen, want de Drentenaren zijn niet sterk bezig, maar staan nu wel een puntje boven de degradatiestreep. Dick Lukkien vertrekt na dit seizoen naar FC Groningen maar wil wel met een handhaving afscheid nemen van de club waar hij nu aan zijn zevende seizoen als hoofdtrainer bezig is. Nog zes finales dus.

Die voorsprong op nummer zestien Excelsior is mede opgebouwd doordat Emmen in de laatste vier duels zeven punten pakte. Excelsior (2-0) en SC Cambuur (1-2) werden verslagen en tegen NEC pakte de club een punt: 0-0. Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld en Mart Lieder zijn er niet bij. Het zou kunnen dat Lukkien tegen de nummer twee wat extra defensieve zekerheid inbouwt in zijn opstelling.

Onze voorspelling

Een absolute degradatiekandidaat die alleen tegen de concurrentie punten pakt, tegen een nummer twee in een goede vorm. Het moge duidelijk zien wie hier de favoriet is voor een mooie overwinning. Onze voorspelling is daarom ‘Ajax wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.83 bij Bet365.

Ajax wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:17
0+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
13+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
14+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
25+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
248+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
40+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
109+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
26+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
61+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
125+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
125+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
21+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
106+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
244+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
116+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
409+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
468+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
22:31
101+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
22:23
136+
Roda compleet afgeslacht door NAC
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie