‘Volgende Ajax-transfer is al bijna een feit’

Foto: ‘Volgende Ajax-transfer is al bijna een feit’

Ajax gaat zich versterken met Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn. Die conclusie durft Freek Jansen wel aan na de verkoop van David Neres aan Shakhtar Donetsk.

In een video-item van Voetbal International bespreekt Jansen de situatie in Amsterdam. “Die gesprekken zijn al een tijdje gaande. Het is al langere tijd geleden, volgens mij sinds begin december, dat Ajax de interesse voor Steven Bergwijn bekend maakte bij Tottenham Hotspur. Sindsdien is het het bekende onderhandelingsspel en dan is het vraag/aanbod.”

Jansen vervolgt: “Het is bekend dat het eerste bod van Ajax is afgewezen, dat naar verluidt rond de achttien miljoen euro zou liggen. Nu is het spel gaande. Dat Neres is verkocht is een duidelijk teken aan de wand, want Ajax heeft altijd gezegd dat ze geen speler laten gaan voordat ze een vervanger binnen hebben. Dat geeft aan dat er witte rook op komst lijkt, maar die deal moet nog worden gesloten. Voor Ajax is het te hopen dat dat op korte termijn gebeurt.”

Bankzitter?

De Ajax-watcher krijgt de vraag of Bergwijn niet op de bank dreigt te komen. Normaliter lijken Antony, Sébastien Haller en Dusan Tadic immers zekerheidjes. “Dat is een terechte insteek, maar Ajax wil verder en wil doorselecteren”, aldus Jansen.

De VI-journalist sluit bovendien niet uit dat na Neres ook Antony in de zomer vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA. Jansen stelt dat er ‘veel interesse’ bestaat voor Antony.

Wint Ajax in Utrecht? Win 1.44 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
477+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie