Vitesse sluit deel Gelredome na onderzoek

Foto: Vitesse sluit deel Gelredome na onderzoek

Vitesse sluit zondagmiddag tegen sc Heerenveen een zestal rijen op de Zuidtribune van het Gelredome. De Arnhemse club spreekt via de officiële kanalen van een ‘proactieve voorzorgsmaatregel’.

Vitesse neemt dit besluit ‘naar aanleiding van de bevindingen van een adviserend onderzoeksbureau’. “Dat is gebeurd in overleg met en na akkoord van de gemeente Arnhem, de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), GelreDome, Vitesse en het betrokken onderzoekbureau”, zo schrijft de nummer zes van de Eredivisie in een officieel statement.

Daar voegt Vitesse aan toe: “De tijdelijke voorzorgsmaatregel houdt in dat de rijen 13 tot en met 18 op de Theo Bos-tribune (Zuid) over de gehele breedte van de tribune gesloten zullen blijven. Dit geldt, vooralsnog, alleen voor Vitesse vs sc Heerenveen. Het is belangrijk om te vermelden dat er geen enkele aanleiding is om voor de overige tribunedelen en tribunes aan de veiligheid te twijfelen.”

Het overige deel zou ‘veilig en verantwoord’ zijn.

Vitesse zal de desbetreffende rijen, goed voor zo’n 900 stoelen, afdekken middels doeken. Reden is ‘een afwijking in de tribuneopbouw’. “De impact hiervan op de constructieve veiligheid van de betreffende tribune-elementen wordt op dit moment onderzocht”, aldus de Arnhemmers. Mogelijk mogen Vitesse-supporters in de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax wel weer plaatsnemen op deze rijen.

Eerder dit seizoen stortte een deel van het uitvak in tijdens de wedstrijd tussen NEC en Vitesse. Nadien zijn er allerlei onderzoeken verricht naar de veiligheid van de voetbalstadions. Bij Heracles Almelo werden daarom al maatregelen getroffen en nu volgt dus ook de Arnhemse club.

TIP: Wint Vitesse van Heerenveen? Win 1.88 keer je inzet en pak de bonus van €250!

Voel jij je veilig in de voetbalstadions?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie