VITESSE in NOOD door Ruslandonderzoek?! | Vraag voor Aad #5

Foto: VITESSE in NOOD door Ruslandonderzoek?! | Vraag voor Aad #5

Hoe ziet de toekomst van Vitesse eruit? En heeft Vitesse nog wel een toekomst nu het middenin een Ruslandonderzoek zit? Amerikanen willen het in Arnhem overnemen van de Russen, die even 122 miljoen kwijtschelden in GelreDome. Daarbij doemen zo veel vragen op, dat we geluk hebben dat de SoccerNews.nl-podcast Vraag voor Aad bestaat. Aad de Mos geeft deze keer antwoord op een kijkersvraag over Vitesse. “Je moet alle ellende er maar bij nemen.”

In hoeverre heeft het Ruslandonderzoek effect op de toekomst van Vitesse?

Heb je zelf een Vraag voor Aad? Reageer onder de YouTube-video en wie weet stellen we jouw vraag volgende week!

Trouwe SoccerNews.nl-volger JopieKlep13 had de volgende vraag voor ons: “Weet Aad hoe het met Vitesse zal gaan nu met dat onderzoek naar de vorige Russische eigenaren?” De oud-trainer van Vitesse geeft antwoord.

De Mos legt uit dat de toekomst van Vitesse in gevaar is met het onderzoek van de KNVB. “Die wil de geldstromen weten. Was het geld van de Russen zuiver, of niet? Wat gebeurt er bij de overname van de Amerikanen. Heeft Vitesse er nog iets in te zeggen?” De club is namelijk wel gebaat bij een grote (Amerikaanse partij). “Je bent overgeleverd aan de ideeën van de Amerikanen. Zij denken anders over voetbal dan wij. Aan de ene kant moet je daar niet blij mee zijn, aan de andere kant ben ik heel realistisch: zonder die partijen zou Vitesse, maar ook ADO Den Haag er niet meer zijn.

Vitesse straks in roodwit?

Hoe gaat het nu verder? Komt de club zonder kleerscheuren door het Ruslandonderzoek heen en wat gaan de Amerikanen veranderen? “De vraag is of Vitesse nog wel wat te zeggen heeft. Soms is er een gouden aandeel. Daar moet je dan op hopen, al gaat dat niet verder dan het behouden van de clubkleuren”, legt de oud-trainer van de geelzwarten uit. “Je moet uiteindelijk alle ellende er maar bij nemen. Het is een beetje de moderne voetballerij.”

De Mos ziet dat Vitesse snel goede spelers kwijtraakt en een handelshuis pur sang is geworden. De club naar sportieve successen leiden lijkt daarbij van ondergeschikt belang. Zo wijst hij naar de transfer van Loïs Openda en het aan- en verkoopbeleid van veel clubs.

Verder had Jopie nog vraagje over de lijntjes van Aad de Mos. Hij geeft daar antwoord op en heeft het nog over Phillip Cocu, de dikke kop van Million Manhoef en wijze woorden van Marco van Ginkel. Je hoort en ziet het allemaal in de nieuwste aflevering van de SN-podcast Vraag voor Aad.

Vraag voor Aad

In Vraag voor Aad, onderdeel van de wekelijkse podcast Twee Viertje met Aad, krijgt Aad de Mos een opvallende vraag voorgeschoteld. Die vraag kan overal vandaan komen. Van jou, van een trainer, voetballer of van een van de SoccerNews.nl-collega’s van over de hele wereld.

Waar eindigt Vitesse komend seizoen?

  • Kampioen!
  • Top 5
  • 6-10
  • 11-15
  • 16e (nacompetitie)
  • 17e of 18e (ze degraderen)
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:40
973+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
09:10
547+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
08:50
4137+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
08:34
179+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
08:15
971+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
07:41
971+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
07:20
199+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
07:00
39+
Afscheid nemen bestaat niet met kers op de spitsentaart | SN Team van de Week 34
23:37
249+
Luuk de Jong: “Eigenlijk hou ik daar niet van”
23:24
122+
Analisten zien beste Eredivisie-aankoop: “Zonder twijfel”
23:13
276+
Guardiola: “Kans is groter dat ik vertrek”
23:05
225+
Timber over Oranje: “Blijkbaar niet op tijd fit”
22:59
83+
Team Farioli reikt Bizot helpende hand
22:40
386+
Brobbey onthult droomclub: “Dat stadion…”
22:35
194+
“Heel knap wat Van ‘t Schip gedaan heeft”
22:22
1511+
‘Ten Hag naar Ajax of Europese gigant’
22:14
262+
Van Hanegem laakt Koeman: “Heel jammer”
22:01
659+
‘Volgende Feyenoorder neemt afscheid’
21:48
95+
Sahraoui: “Kan veel van Van Persie leren”
21:34
684+
Aké spreekt klare taal over EK-deelname
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie