Vinícius weer onderwerp van gesprek in Spanje: “Hij heeft een zwart hart”

Foto: Vinícius weer onderwerp van gesprek in Spanje: “Hij heeft een zwart hart”

Een smetje op de Copa del Rey-finale zaterdagavond was een opstootje in de spelerstunnel. Vinícius Júnior kreeg ruzie met Osasuna-reserve Chimy Ávila, die na afloop geen goed woord over had voor het gedrag van de vleugelaanvaller van Real Madrid.

Opstootje met Vinícius ontsiert bekerfinale

Op Vinícius werden er in de eerste helft de nodige overtredingen begaan, waardoor de irritatie steeds verder toenam. Dat leidde in de rust tot een fikse ruzie met Ávila, de twee moesten door ploeggenoten uit elkaar gehaald moesten worden. De Braziliaan is dit seizoen bij veel opstootjes betrokken. Real stelt dat de dribbelaar meer bescherming van de arbitrage moet krijgen, terwijl boze tongen beweren dat Vinícius tegenstanders vaak provoceert.

“Goede speler met zwart hart”

Ávila stelt dat dat laatste nu ook weer het geval was. “Ik hou van hem als speler, hij heeft veel te bieden”, vertelde Argentijn na afloop tegen El Chiringuito. “Wat Vinícius tegen mij zei, maakte me erg boos. Nacho en Lucas Vázquez waren het met me eens. Hij is een heel goede speler, maar het is ook belangrijk een goed mens te zijn. Maar als je een zwart hart hebt, is dat onmogelijk. Zijn coach of zijn ploeggenoten zullen hem wel corrigeren.”

Dani Carvajal is het ermee eens dat het gedrag van Vinícius moet veranderen. “Hij moet die provocaties vermijden en zichzelf alleen bezighouden met zijn spel, want als hij dat doet, is hij de allerbeste”, aldus de rechtervleugelverdediger tegenover TVE. “Hij is net een vliegtuig, hij stopt niet met sprinten en blijft negentig minuten lang doorgaan.”

Erger jij je aan Vinícius?

  • Ja, heel irritant
  • Nee, wordt teveel aangepakt
546+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie