Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip kruipt opnieuw in de schulp’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip kruipt opnieuw in de schulp’

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Ajax ook zondag tegen FC Utrecht beginnen met vijf verdediger. John van ‘t Schip besloot tegen AZ voor het eerst het roer om te gooien en lijkt daar tegen de Domstedelingen op voort te willen borduren. Voorin moet de oefenmeester het nog altijd stellen zonder Steven Bergwijn, terwijl Steven Berghuis een twijfelgeval is.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Utrecht

De ochtendkrant verwacht echter niet dat Berghuis fit genoeg is om zondag te kunnen beginnen tegen Utrecht. Brian Brobbey zal dan ook als enige spits de honneurs gaan waarnemen in de voorhoede bij Ajax. Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor moeten dan vooral vanuit het middenveld de ondersteuning verzorgen richting de clubtopscorer.

Basisdebuut bij Ajax lonkt voor Ahmetcan Kaplan

Daarnaast kiest Van ‘t Schip ervoor om met Jordan Henderson en Branco van den Boomen centraal op het middenveld te spelen. Achterin moet de oefenmeester in ieder geval noodgedwongen wisselen. Josip Šutalo ontbreekt wegens een blessure, waardoor er een basisdebuut lijkt weggelegd voor Ahmetcan Kaplan. De verdediger maakte vorige week zijn debuut voor Ajax tegen AZ, nadat hij in de eerste helft inviel voor de tegenvallende Anton Gaaei.

De Deen zal tegen Utrecht niet in de basis verschijnen en wordt vervangen door Tristan Gooijer. Aan de linkerkant is een basisplaats weggelegd voor Borna Sosa. Jorrel Hato en Devyne Rensch vormen dan samen met Kaplan het drietaal centraal in de achterhoede van Ajax.

Eerder dit seizoen ging Ajax met 4-3 onderuit in Utrecht. Dat betekende destijds de laatste wedstrijd van toenmalig trainer Maurice Steijn. Ook in aanloop naar de wedstrijd van zondag is het weer onrustig rondom de spelersgroep en technische staf. Het duel tussen Ajax en Utrecht begint zondag om 12.15 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Utrecht: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst voor Ajax
  • Winst voor Utrecht
  • Gelijkspel
577+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie