Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Steijn kiest voor vastigheid’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Steijn kiest voor vastigheid’

Ajax neemt het zondag op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gezien als een soort van ‘degradatiekraker’, gezien de huidige nummers achttien en zestien van de Eredivisie tegenover elkaar staan. Voor Ajax-trainer Maurice Steijn staat de druk er dan ook vol op, die echter niet van plan lijkt om veel wijzigingen door te gaan voeren in zijn opstelling.

Steijn wil vastigheid in Ajax-opstelling creëren

Ajax kan bij een nederlaag tegen Utrecht zelf op de laatste plaats terechtkomen, maar dan zal FC Volendam wel op bezoek moeten winnen bij RKC Waalwijk. De Amsterdammers lijken echter alleen maar gebaat bij een overwinning om zo enigszins uit de diepe crisis te kunnen klimmen. Dat gaat Steijn volgens het Algemeen Dagblad doen met grotendeels de ‘vertrouwde’ namen. De oefenmeester wil graag toewerken naar een vaste basisopstelling en laat daarom de meeste spelers staan.

Dat houdt ook in dat Ajax-aankoop Georges Mikautadze wederom op de bank begint. De Georgiër maakte in de afgelopen interlandperiode indruk door vijf keer te scoren in twee interlands. Tegen Thailand maakte de spits zelfs vier doelpunten. Toch verwacht de ochtendkrant dat de aanvaller op de bank zit en Brian Brobbey wederom de voorkeur krijgt. De aanvaller kwam als invaller nog in actie voor Nederland in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Griekenland. Brobbey zal geflankeerd worden door Carlos Forbs en Steven Bergwijn.

Wijziging op Ajax-middenveld

Het middenveld zal er volgens de krant wel iets anders uit komen te zien. Steijn geeft opnieuw het vertrouwen aan Kenneth Taylor en Steven Berghuis, maar zal Silvano Vos moeten vervangen. Het jonge talent is geschorst en daardoor verwacht de krant dat Benjamin Tahirovic in de basisopstelling terugkeert. Ook achterin worden er geen opvallende wijzigingen verwacht, waardoor de achterste lijn zal bestaan uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Gaston Ávila en Jorrel Hato. Ondanks de felle kritieken kan ook Ávila gewoon rekenen op een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Šutalo, Ávila, Hato; Tahirović, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Wie zou jij in de spits bij Ajax zetten?

  • Brobbey
  • Mikautadze
986+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie