Verbeek: “Als ik zijn medespeler was, zou ik hem een rotschop geven”

Foto: Verbeek: “Als ik zijn medespeler was, zou ik hem een rotschop geven”

Gertjan Verbeek vindt het uiterst onverstandig van sc Heerenveen-verdediger Sven van Beek dat hij na afloop van de 3-3 remise tegen Fortuna Sittard zei dat hij ‘bijtertjes mist in de selectie’ en het gevoel had dat ‘niet iedereen honderd procent geeft voor de zege’.

‘Heeft geen zin om je verbaal te uiten, je moet overgaan tot daden’

“Het zegt nogal wat over hoe hij over zijn medespelers denkt”, reageert Verbeek in de Sportcast. “Als ik zijn medespeler zou zijn geweest, dan zou ik hem een rotschop geven. Dat werd vroeger zo wel opgelost. Hij vindt dit blijkbaar, maar ik vind het nogal een aardige beschuldiging. Ik vind dat je dat in de kleedkamer en op het trainingsveld moet doen.”

“Het heeft geen zin om je verbaal te uiten, maar je moet overgaan tot daden. Je moet mensen aanpakken op de training en niet publiekelijk op die manier je ploeggenoten afvallen. Ik vind het een zwaktebod. Een echte leider staat op. Als ik kijk naar Jordan Henderson bij Ajax, die zet gelijk de lijnen uit. Dat zie ik Van Beek niet doen bij Heerenveen.”

‘Heerenveen mist leiderschap, persoonlijkheid’

Verbeek gaat verder: “Communiceer dat niet na de wedstrijd, doe dat dan tijdens de wedstrijd. Dat je dan een keer iemand uitkaffert, of boos bent op iemand. Speel dan geen poppenkast. Maar dat gebeurt niet. Dat soort personen mis je in de selectie van Heerenveen. Dat kun je de spelers misschien niet kwalijk nemen, want niet iedereen is een leider.”

“Dan moet je misschien wel naar de scouting en het selectiebeleid kijken van Heerenveen. Waar kijken we naar in de scouting? Wat voor type spelers halen we op? Ik hoop dat ze kijken naar persoonlijkheid, naar iemand die het voortouw durft te nemen en mensen corrigeert. Niet via een perspraatje, maar op een training of in de wedstrijd”, aldus de momenteel clubloze coach tot slot.

Van Beek had dit niet zo moeten zeggen

  • Eens
  • Oneens
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie