Verbazing over PSV’er: “Heeft zich laten wegjagen”

Foto: Verbazing over PSV’er: “Heeft zich laten wegjagen”

Vorige maand werd bekend dat PSV op zoek moest naar een nieuwe technisch directeur, nadat John de Jong opstapte wegens ‘een gebrek aan vertrouwen vanuit de Raad van Commissarissen. Stan Valckx en Kees Ploegsma waren erg verrast door dat nieuws.

“In mijn ogen heeft John de Jong zich een beetje laten wegjagen door de RvC”, opent Valckx in gesprek met Voetbal International. “Die mensen zijn belangrijk en je moet er rekening mee houden, maar het plezier haal je toch uit het dagelijkse werk met je directie. Omdat die wel met hem doorwilde, was ik best verbaasd dat hij uit zichzelf opstapte. Je moet je dan ook niet zomaar weg laten jagen, want helemaal onafhankelijk werken ga je uiteindelijk nooit kunnen doen.”

De vraag is nu wat voor type td PSV moet proberen te halen. “Je moet een goede relatie hebben met grote internationale topclubs. Daarom moet een td ook tweetalig zijn: Engels en Spaans”, stelt Ploegsma. Valckx: “Een groot netwerk is het belangrijkste. De technisch directeur moet goed contact onderhouden met zaakwaarnemers en de markt goed kennen samen met zijn scouts.”

Intern of extern?

Ploegsma besluit: “Ik hoor nu Grétar Steinsson voorbij komen als een van de kandidaten. Die komt uit het netwerk van Marcel Brands. Maar je ziet ook steeds meer dat een functie in de technische staf een dubbelrol wordt. Dat kan ook met Vennegoor of Hesselink en Faber, maar ik denk dat het beter is als er één iemand de baas is.”

TIP: Gaat PSV ook onderuit tegen Zürich? Verdien 5.5x je inzet bij Unibet!

PSV is beter af zonder De Jong

  • Eens
  • Oneens
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie