“Veel wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax, maar dat is toch anders”

Foto: “Veel wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax, maar dat is toch anders”

Hij begon ooit in de jeugd van AZ en belandde later nog bij Ajax, maar Liam van Gelderen beleeft zijn doorbraak in het profvoetbal nu bij FC Groningen. Dit seizoen is hij vaste basisspeler bij de tobbende Eredivisionist.

Van Gelderen breekt na AZ en Ajax nu door bij FC Groningen

“Dit voelt wel als mijn doorbraak, ja. Natuurlijk heb ik ook veel wedstrijden gespeeld bij Jong Ajax, maar dat is toch anders. Het is jammer dat ik in de eerste seizoenshelft niet veel kon spelen door een blessure. Maar we gaan de goede kant op, drie weken geleden heb ik tegen Excelsior ook mijn eerste doelpunt gemaakt”, vertelt Van Gelderen (21) in het Dagblad van het Noorden.

Afgelopen weekend scoorde de directe tegenstander van rechtsback Van Gelderen, Jesper Karlsson (AZ), op prachtige wijze de winnende treffer. Al vroeg in de wedstrijd. “Dat was geen fijn begin. Vorige week lukte het ons om Feyenoord lang op 0-0 te houden. Dan speel je als verdediger zo’n wedstrijd toch een stuk prettiger. Nu moet je gaan aanvallen. Dat is natuurlijk leuk, maar niet eenvoudig tegen een team als AZ.”

Warme gevoelens bij AZ

Bij laatstgenoemde speelde hij van 2012 tot 2015 – toen klopte Ajax aan. “Maar AZ zal altijd de eerste club in het betaalde voetbal zijn die mij een kans heeft gegeven. Daar ben ik ze dankbaar voor en daarom zullen ze altijd een plekje in mijn hart houden. Ik heb het er leuk gehad en aan mijn tijd bij AZ veel vrienden overgehouden.”

“Myron Boadu is mijn beste maatje. Met hem heb ik jarenlang samengespeeld, bij de jeugdteams van Oranje en natuurlijk bij AZ. We hebben zelfs bij elkaar in de klas gezeten. Ik ben nog niet bij hem in Monaco geweest. Maar als hij in Nederland is, gaan we altijd even chillen met elkaar. Dan komt hij naar mij toe of ga ik naar hem. Wat we dan zoal doen? Meestal lekker eten”, lacht Van Gelderen tot slot.

FC Groningen
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 12:16.

Van Gelderen is in potentie goed genoeg voor Ajax

  • Eens
  • Oneens
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie