Varane: ‘United moet volgende stap zetten door Barcelona te verslaan’

Foto: Varane: ‘United moet volgende stap zetten door Barcelona te verslaan’

Raphaël Varane hoopt donderdag FC Barcelona uit het Europa League-toernooi te knikkeren. De Fransman weet dat de Spanjaarden een een aantal sterkhouders moeten missen maar waakt voor onderschatting. Tevens ziet Varane een duidelijk verschil in het Manchester United van dit seizoen en het voorgaande seizoen.

Op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel waakt Varane voor enige vorm van onderschatting nu Barcelona het onder meer moet stellen zonder Gavi en Pedri. “Natuurlijk zijn er belangrijke afwezigen. Maar Barcelona heeft een grote selectie. We moeten goed voorbereid zijn. Wij moeten hetzelfde spelen of zelfs beter dan vorige week om ons te kwalificeren.”

Gedisciplineerd United

De 29-jarige verdediger ziet dat United dit seizoen veel beter voor de dag komt dan in voorgaand seizoen en geeft daarbij de credits aan Erik ten Hag. “Ik denk dat het ten eerste het vertrouwen is. Ten tweede is het discipline. Tactisch weten we precies hoe we willen spelen, om het spel te beheersen. Met wat meer ervaring en de wedstrijdmentaliteit zijn we al een stuk beter geworden, en dat is misschien wel het verschil.”

Varane ziet dan ook duidelijk een stijgende lijn bij United en hoopt die tegen Barcelona door te kunnen trekken. Ondanks de intense sfeer die de verdediger verwacht op Old Trafford, is het volgens Varana belangrijk om koel te blijven. “We moeten onze emoties beheersen, kalm blijven en erin geloven. De volgende stap is om teams als Barcelona te verslaan. Het is een echte uitdaging en we hebben een goede kans.”

Scoort Varane tegen Barcelona?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie geef jij de grootste kans om de Europa League te winnen?

  • Manchester United
  • FC Barcelona
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie