Van Persie geniet van Feyenoorder: “Hij kan in de absolute top eindigen”

Foto: Van Persie geniet van Feyenoorder: “Hij kan in de absolute top eindigen”

Robin van Persie geniet van het spel van Santiago Giménez bij Feyenoord. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is onder de indruk van de kwaliteiten van de Mexicaanse spits en bovenal van zijn mentaliteit. “Het is echt een feestje om naar hem te kijken”, aldus de huidige trainer van Feyenoord Onder 19.

Na de nederlaag tegen Atletico Madrid Onder 19 (0-1) liet Van Persie zijn licht schijnen op Giménez. “Ik vind Santi echt een klasbak. In alles. Op het veld en daarbuiten. Hij is altijd bezig om de beste versie van zichzelf te zijn. Je ziet hoe mentaal sterk hij nu al is, op zo’n jonge leeftijd. Ook in de periode dat hij nog even moest wennen. In de eerste zes maanden stond hij maar twee keer in de basis, maar hij bleef gericht toewerken naar zijn doel: basisspeler worden bij Feyenoord. Dat geeft aan dat hij in de absolute top kan eindigen. Je ziet hoe hij elke week en elke wedstrijd presteert. Het is echt een feestje om naar hem te kijken.”

Op de persconferentie na de UEFA Youth league-wedstrijd, waar SoccerNews aanwezig was, gaf de oud-spits ook zijn voorspelling van Feyenoord-  Atlético Madrid, later op de avond. “Ik verwacht een soortgelijke wedstrijd als de vorige keer. Ik vond Feyenoord toen ongelooflijk goed spelen”, aldus Van Persie. De oud-speler van onder meer Arsenal en Manchester United ziet dat de ploeg van Arne Slot in de Champions League geen geluk heeft met de hoeveelheid tegendoelpunten. “Het zit Feyenoord niet mee dat de tegenstanders hun kansen zo goed benutten. Dat zou toch een keer ophouden, zou je denken. Spelers als Griezmann en Morata hebben normaal gespreken niet veel kansen nodig. Maar ook die jongens missen wel eens een kans, hoop ik.”

Torres tegen Van Persie

Het ging rondom de wedstrijd ook veel over een andere oud-spits. Fernando Torres is namelijk de trainer van Atlético Madrid Onder 19. Van Persie kent de voormalig aanvaller nog als tegenstander op het veld.  “Ik ben hem door de jaren heen vaak tegen gekomen. Eerst met Arsenal tegen Liverpool en later ging hij naar Chelsea. Ook met Oranje twee keer tegen Spanje. Over de eerste keer wil ik het niet hebben (de verloren WK-finale van 2010, red.). Over de tweede keer wel, die wedstrijd verliep iets leuker”, doelt Van Persie op de 5-1 overwinning in 2014.

De voormalig aanvalsleider van Oranje was onder de indruk van zijn voormalige Premier League-concurrent. “Fernando was als speler een geweldenaar. Een fantastische spits, echt een wereldspits. Als trainer zie je ook zijn handtekening op zijn elftal. Ik heb veel beelden van zijn team bekeken. Ze kunnen op een aantal manieren spelen, heel gevarieerd. Daaraan zie je dat hij het ongelooflijk serieus neemt. Het zou mij niets verbazen als hij binnenkort ergens hoofdtrainer wordt.”

Gaat Giménez de absolute top halen?

  • Ja, Van Persie ziet het goed.
  • Nee, dat haalt hij niet.
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie