Van Nistelrooy verdedigt ‘dikke’ PSV-speler: “Nee, stevig gebouwd”

Foto: Van Nistelrooy verdedigt ‘dikke’ PSV-speler: “Nee, stevig gebouwd”

Na afloop van de 3-1 bekerzege van PSV op FC Emmen kaartte interviewer Hans Kraay Jr. van ESPN aan bij trainer Ruud van Nistelrooy dat invaller Ismaël Saibari ‘met overgewicht op het veld stond’ vandaag. Daar wilde de coach echter niets van weten.

“Is het niet zo dat je bij een topclub gewoon op gewicht moet zijn en dat Saibari dat gewoon niet is?”, vroeg Kraay, waarop Van Nistelrooy countert: “Nee, die is wel top afgetraind, honderd procent. Hij is gewoon stevig gebouwd, maar hij heeft een vetpercentage van acht procent. Ik ben daar heel scherp op. Jongens die niet fit zijn, die doen niet eens mee.”

Kraay ‘wil Van Nistelrooy wel geloven’, maar merkt op dat hij niet de enige was die het opmerkte. “Ik vind het leuk om tussen de ‘normale’ mensen te zitten op de tribune en die hadden allemaal zoiets van: ‘Jeetje, hij kan helemaal niet meer lopen.'” De PSV-trainer herhaalt: “Die jongen is gewoon topfit. Dat mag je echt van me aannemen.”

Reactie Marciano Vink

Marciano Vink reageert vanuit de studio bij de betaalzender: “Als Ruud zegt dat hij fit is, is hij fit. Wie ben ik om daaraan te twijfelen? Saibari had gewoon twee ongelukkige momenten vlak na zijn entree. Een ongelukkige aanname, waarbij de bal het veld uitvloog. Daarna nam hij een bal niet lekker mee. Dan begin je als invaller al niet fijn. Het publiek verwacht natuurlijk van een invaller dat hij iets laat zien.”

Content met spel PSV

Over het spel was Van Nistelrooy, behoudens de periode vlak na rust, tevreden. “We startten goed. Het lijkt er dan op dat je er wel zes of zeven kan maken. Na de 2-0 hadden we volledige controle over de hele wedstrijd. Emmen is in de eerste helft eigenlijk maar één keer over de middellijn geweest. Dat was toen ook al Mark Diemers, die zich met links vrij kapte en net over schoot. Die creëerde zelf nog wel iets.”

Na de theepauze maakte PSV het zichzelf onnodig moeilijk. “Wij kwamen dramatisch uit de kleedkamer. Dan maakt Diemers ook nog een wereldgoal. We spreken natuurlijk af: jongens, blijf de dingen doen, blijf het tempo hoog houden, blijf vanuit je positie spelen. En ga op zoek naar die derde. Het tegenovergestelde gebeurde: veel balverlies, veel jongens uit positie. Het werd gewoon te makkelijk opgepakt. Nadat de 2-1 viel was de scherpte wel terug bij ons om de 3-1 te maken via Luuk de Jong. Maar dat begin was wel zonde.”

Scoort Saibari de 1-0 tegen Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Geloof jij dat Saibari gewoon topfit is?

  • Ja
  • Nee
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie