‘Van Gaal moet gebruik maken van zo’n veelzijdige speler’

Foto: ‘Van Gaal moet gebruik maken van zo’n veelzijdige speler’

Bondscoach Louis van Gaal heeft inmiddels zijn 39-koppige voorselectie bekend gemaakt, maar daar moeten er nog dertien van afvallen. Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels stelt dat Van Gaal in ieder geval haast niet meer om PSV-revelatie Xavi Simons heen kan.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dablad spreekt Wijffels wel enigszins zorgelijk over de staat van de Ajax-kandidaten. “Er zitten veel spelers van Ajax bij de voorselectie van Oranje. En ik heb altijd geroepen dat als die wat tikjes krijgen, dat het geen impact heeft op die spelers. Bij Van Gaal spelen ze ander systeem, een andere trainer, andere omgeving. Maar nu dit zo blijft duren, weet ik niet of dat geen negatief effect gaat hebben.”

Steven Bergwijn

Daarbij stipt Wijffels de huidige situatie van Steven Bergwijn aan. “Steven Bergwijn, om een voorbeeld te noemen, loopt met zijn ziel onder zijn arm bij Ajax. Eerst speelt hij op links tegen Liverpool en is hij onzichtbaar. Nu op rechts. Daar gebeurt helemaal niets. Hij heeft al 188 minuten geen schot op doel gelost in de Champions League. Daar moet Van Gaal eerst mee aan de slag.”

Xavi Simons

Voor de voetbaljournalist is het in ieder geval duidelijk dat Simons mee moet naar het WK. “Xavi Simons komt steeds nadrukkelijker in beeld voor Oranje. Als je ziet hoe dat ventje tegen Arsenal bij PSV de kar trekt. Hij is zo veelzijdig. Het Nederlands Elftal is nog steeds op zoek naar een speler die rechtsbuiten kan spelen als je de switch maakt naar 4-3-3. Maar hij kan ook in de spits en achter de spits.”

PSV Eindhoven
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 oktober 2022 14:25.

Moet Xavi Simons mee naar het WK?

  • Ja, dat lijkt me logisch
  • Nee, Oranje heeft betere opties
761+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie