Van der Vaart waarschuwt Oranje-speler: ‘Niet meer doen’

Foto: Van der Vaart waarschuwt Oranje-speler: ‘Niet meer doen’

Rafael van der Vaart is behoorlijk geschrokken van het optreden van Matthijs de Ligt tegen Senegal. De oud-international begrijpt heel goed dat vandaag tegen Ecuador de beurt is aan Jurriën Timber.

“Hij viel tegen in het duel met Senegal. Hij voelt zich niet lekker in die rol (5-3-2, red.). Maar wat me vooral opviel: mensen zeggen vaak dat Suárez moet afvallen en dat hij niet fit is, maar ik vind dat De Ligt een beetje in spiermassa moet afnemen. Hij is niet wendbaar meer en heeft waarschijnlijk veel te veel in het krachthonk gezeten. Het is ook wel een beetje zijn bouw, maar het lijkt nu wel heel extreem.”

Van der Vaart merkt dat De Ligt ‘nooit zó gespierd was als nu’. “Hij heeft denk ik te veel in de gym gezeten in Italië, waarschijnlijk ook bij Bayern. Niet meer doen: gewoon lekker voetbal trainen.”

Jaap Stam

Pierre van Hooijdonk vult aan: “Zo was hij toen hij zeventien was ook al. Ik vind dat er best veel van Jaap Stam in zit wat betreft de manier waarop De Ligt speelt. Dat was ook een soort bulldozer zonder rem. Dat heb ik bij De Ligt ook. Het is spits zijnde lastig om tegen te spelen, maar het onbesuisde zit daar dicht tegenaan. Dat vind ik bij De Ligt vaak het geval.”

Al Bayt Stadium

World Cup Grp. A

29 november 2022

16:00

Netherlands
Qatar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 29 november 2022 15:59.

De Ligt is gewoon geen absolute top

  • Eens
  • Oneens
326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie